Foto: Ģirts Kehris
Svētdien, 26. jūnijā, pamatīgā svelmē Upesciema stadionā aizvadīts Latvijas čempionāta regbijā-7 pirmais posms, kurā uzvaras laurus plūca "Livonia".

Pirmajā posmā piedalījās sešas komandas: divi "Livonia" kluba sastāvi "Brander/Livonia" un "Garkalne/Livonia", kā arī "Cover Power/Ķekava", "Fēnikss", "Jūrmala" un "Baldone/ĶNSS".

Komandas bija izvietotas divās apakšgrupās pa trīs komandām katrā apakšgrupā. A apakšgrupā "Brander/Livonia" pārliecinoši uzvarēja abās spēlēs - ar 41:0 pārspēts "Fēnikss" un ar 50:0 "Jūrmala" regbisti.

Savukārt B apakšgrupas spēlēs intriga saglabājās līdz pat apakšgrupas pēdējās spēles finālsvilpei. Abu galveno grupas favorītu - "Cover Power/Ķekava" un "Baldone/ĶNSS" - duelis noslēdzās neizšķirti 7:7. Līdz ar to, lai noskaidrotu apakšgrupas spēcīgāko komandu, bija jāņem vērā abu komandu cīņas pret "Garkalne/Livonia". Tā kā "Cover Power/Ķekava" šajā radītājā bija labāka par vienu punktu, tad šī komanda sev nodrošināja pirmo vietu grupā.

Līdz ar to pusfinālā tikās divi pāri: "Brander/Livonia" - "Baldone/ĶNSS" un "Cover Power/Ķekava" - "Fēnikss".

"Brander/Livonia" un baldoniešu duelī pārāki ar 28:0 izrādījās pirmie. Savukārt otrajā pusfinālā "Cover Power/Ķekava" ar pavisam nelielu pārsvaru 19:14 pārspēja "Fēnikss" regbistus.

Spēlē par trešo vietu "Baldone/ĶNSS" ar 24:5 pieveica "Fēnikss" regbistus, izcīnot bronzu pirmajā posmā.

Dienas noslēdzošajā spēle Upesciema stadionā risinājās lielā svelmē, sarūpējot regbistiem papildus pārbaudījumus. Spēles pirmais puslaiks piederēja livoniešiem - divi bezatbildes piezemējumi un "Livonia" pirmais sastāvs izvirzījās vadībā ar 12:0. Otrajā spēles nogrieznī Cover Power/Ķekava regbisti vairāk kontrolēja bumbu un palielināja spiedienu uz pretinieku aizsardzību. Papildus tam dzelteno kartiņu izpelnījās viens no livoniešiem, savukārt viens no livoniešu līderiem Donavans Durnats iedzīvojās traumā. Ķekavnieku spēlētājs Toms Asejevs veica piezemējumu un samazināja rezultāta starpību līdz 5:12, bet atlikušajā laikā "Brander/ Livonia" nosargāja pārsvaru un svinēja uzvaru pirmajā posmā.

Latvijas čempionātā regbijā-7 otrais posms šajā nedēļas nogalē 2. jūnijā risināsies Baldonē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!