Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Ceturtdien, 19. maijā, Rīgas Tehniskās koledžas stadionā notika Latvijas virslīgas spēle regbijā starp "Miesnieki/Ķekava" un "LMT/Eži" vienībām, sīvā cīņā uzvaru ar 24:20 (14:0) izraujot "Miesniekiem".

"Miesnieki/Ķekava" nespēja iegūt bonusa punktu, savukārt "Eži" pie tāda tika, nezaudējot ar lielāku starpību nekā septiņi punkti. Katra komanda veica tikai pa trim piezemējumiem, kādēļ bonusa punktus par nepietiekamu to daudzumu nesaņēma ne viena, ne otra, taču papildus punktu ieguva "Eži", jo nezaudēja vairāk kā ar septiņu punktu starpību.

"Miesnieki" ar šo spēli noslēdza pirmo apli, jo aizvadījuši jau pa mačam ar visiem pārējiem pretiniekiem, kamēr "LMT/Ežiem" šī bija pirmā Virslīgas spēle un otrā pirmajam sastāvam vispār.

"LMT/Eži" treneris Juris Straume:
– Tās spēles nevar īsti salīdzināt, jo tagad jau bija sapulcējies normāls sastāvs, no ideālā iztrūka varbūt pāris. Spēle bija forša. Labi nocīnījās mūsu aizsargi. Nepaveicās pāris reižu uzbrukumā. Taču pirmajai spēlei viss bija ideāli, jo "Miesnieki" nav nekāda vājā komanda.

"Miesnieki/Ķekava" galvenais treneris Uldis Bautris:
– Mūsu spēlētāji izskatījās noguruši, tomēr pirmajā puslaikā izvirzījāmies vadībā 14:0. Otrajā mača daļā "Eži" gandrīz panāca izlīdzinājumu, tomēr mēs noturējāmies. Īpaši jāizceļ aizsargi, bet uzbrucēji nospēlēja vāji.

Pirmajā puslaikā "Miesnieki" panāca 14:0 ar Ivara Egļa un Jura Iesalnieka piezemējumiem un Iesalnieka realizācijām. Mača otrajā daļā Māris Streikišs ar piezemējumu panāca 14:5 un Mārtiņš Bokišs brīdi vēlāk iesita sodu – 14:8.

Turpinājumā Toms Asejevs, kā arī Iesalnieks ar realizāciju un soda sitienu panāca 24:8, tomēr ''Eži'' līdz mača beigām veica divus piezemējumus ar Ingus Aivara un Elvja Siliņa pūlēm, pietuvojoties tikai četru punktu attālumā. Tā arī beidzās šī spēle – 24:20 "Miesnieki/Ķekava" labā.

Šonedēļ vēl būs viena Virslīgas spēle. Svētdien, 22. maijā, Upesciemā plkst. 14 sāksies spēle starp "Garkalne/Livonia" un "Fēniksu", kas tika pie tehniskās uzvaras pirmajā spēlē pret "Miesniekiem". "Miesnieki/Ķekava" ar 11 punktiem (4 spēlēs) ir līdere, "Fēniksam" ir 5 punkti (1 spēlē), "Garkalne/Livonia" 5 (2), "Ovāls/Jūrmala" 3 punkti (2 spēlēs). un "LMT/Eži" vienā spēlē viens punkts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!