Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas Mobilā telefona (LMT) Regbija kluba "Eži" 18 divpadsmitgadīgie puikas Lieldienu brīvdienās viesojās Itālijā, kur Rovereto pilsētā risinājās bērnu futbola un regbija festivāls "Citadella de Pace".

"Festivālā, kas notiek jau ilgāku laiku, šogad pirmoreiz bija iekļauts arī regbijs," pastāstīja "LMT/Eži" trenere Dace Straume. "Galvenais, protams, bija futbols, taču arī regbija laukumos Riglio pilsētiņā notika aizraujošas cīņas. Festivālā kopumā piedalījās 15 valstis, tādas kā Somija, Vācija, Nīderlande, Japāna, Šveice, Spānija un Sanmarīno. Pirmo reizi bijām uzaicināti arī mēs. Vispirms jau jāmin tas, ka festivāls sākās deviņos no rīta ar grandiozu visu dalībnieku parādi pa Rovereto ielām. Mūsu puikas, skaļi kliedzot Latvija, Latvija un vicinot sarkanbaltsarkanos karogus izcēlās uz citu valstu fona."

"Regbija spēlēšana notika Riglio kluba laukumos," turpina Straume. "Ļoti laba un toleranta bija spēļu tiesāšana pēc vienkāršotiem regbija noteikumiem. Uz laukuma katras vienības sastāvā devās 12 jaunie ovālās bumbas censoņi. Spēles ritēja bez spēka cīņām un autu izspēlēšanas. Vienā mačā bija trīs puslaiki pa 15 minūtēm. Latvijas puikas divas dienas mērojās spēkiem ar itāļu vienaudžiem, divreiz atzīstot sāncenšu pārākumu, taču rezultāts šoreiz nebija galvenais. Jāatzīst, ka mūsu jaunie regbisti parādīja vērā ņemamu sniegumu. Kā labākos varu minēt Matīsu Zicānu, Reini Zviedri, Evertu Grotusu un Robertu Obodovu."

"Lieldienās puikas ripināja olas kopā ar mazajiem itāļu regbistiem." uzsvēra Dace Straume. "Bijām arī ekskursijā uz Riva del Gardu, kur apskatījām brīnišķīgo Garda ezeru. Festivāla noslēgums bija ne mazāk grandiozs, kā atklāšana. Arī mēs tajā tikām pieminēti, saņemot skaistu kausu un medaļas. Pašās beigās Rovereto stadionā notika grandioza uguņošana. Pēcāk devāmies atceļā uz Latviju, pa ceļam Berlīnē apskatot Zooparku."

"Domāju, ka mūsu brauciens uz Itāliju ir izdevies," secina Straume. "Saliedējām savu komandu, ieguvām jaunus draugus. Jāpiebilst, ka itāļi solījās rudenī atbraukt uz Rīgu, uz kārtējo "Ežu" kausa izcīņu."
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!