Jau 19. reizi Ozolmuižā, Limbažu pusē, no 5. līdz 20. augustam uz Sporta un atpūtas nometni bija pulcējušies Latvijas Mobilā telefona (LMT) Regbija kluba "Eži" jaunie censoņi, un jau otro gadu pēc kārtas bez ovālās bumbas iemaņām "adataiņi" apguva arī elementārās militārās un izdzīvošanas iemaņas, piedaloties dažādos pārgājienos un stafetēs.

"Kopā skaitot, šī mums ir jau 22. nometne. Pa reizei esam bijuši arī Āraišos, Skrundā un Mālpilī, taču vienmēr iznācis atgriezties Ozolmuižā, kur jūtamies kā mājās," portālu DELFI informēja "Ežu" trenere Dace Straume. "Šogad divas maiņas aizvadīja treniņus un citas nodarbības gandrīz vai vienlaicīgi ar Rio olimpiādi, kurai sekojām līdzi televīzijā. Īpaši jau regbija 7 sacensībām. Pirmajā maiņā piedalījās 20, bet otrajā 22 mūsu audzēkņi. Sākām 5., bet beidzām 20. augustā. Strādājām arī pie komandu saliedētības ārpus regbija laukuma. Te talkā mums nāca speciālists no biedrības "Streelnieks.lv" Rolands Matisons jeb "Roliss". Vēl šogad mūsu jaunatnes komandas jau šajā nedēļas nogalē gaida izbraukums uz Kaļiņingradu, kur piedalīsiemies starptautiskā turnīrā ar U12 un U16 komandām. Bet septembrī atsāksies Latvijas jaunatnes čempionāta rudens posms."

"Ar "Ežiem" kopā darbojos jau otro gadu," DELFIEM pastāstīja Latvijas Bruņoto spēku karavīrs un brīvprātīgo biedrības "Streelnieks.lv" speciālists Rolands Matisons. "Palīdzēju jaunajiem regbistiem saliedēt kolektīvu, liekot lietā dažādas stafetes, militāros vingrinājumus šaušanā jeb tā saukto airsoftu, kā arī pārgājienus un izdzīvošanas testus. "Eži" bija gatavi savā pamatjomā regbijā, taču vairāk katrs par sevi. Ikviens gribēja izcelties, taču mans uzdevums bija panākt saliedētas darbības. Piemēram, kā tikai ar krama palīdzību mežā aizkurt uguni un uzvārīt ūdeni. Savukārt dažādās stafetes veicināja kolektīvo domāšanu. Domāju, ka izdevās panākt vēlamo rezultātu, individuālos pūliņus apvienojot kopīgā spēkā. Ceru, ka jaunie regbija censoņi ieguva sev daudz noderīga."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!