Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Trešdien, 11. maijā, Upesciema stadionā notika Latvijas regbija čempionāta spēle starp abiem pagājušā gada finālistiem "Garkalne/Livonia" un "Miesnieki/Ķekava". "Livoniešiem" tas bija starta mačs šīgada čempionātā, bet "Miesniekiem" jau trešā spēle. Pārāki ar 34:17 (12:10) bija "Miesnieki/Ķekava".

Interesanti, ka šī bija jau trešā sacensība Upesciemā starp abu klubu komandām astoņās dienās. 4. maijā un 7. maijā abas komandas tikās Latvijas kausa izcīņā un Latvijas čempionāta pirmajā posmā regbijā 7, kur abas reizes, pirmie izvirzījušies vadībā, virsroku ņēma "Miesnieki".

Jāpiebilst, ka "Miesnieki/Ķekava" savā pirmajā spēlē virslīgā 23. aprīlī ar 56:15 uzvarēja "Fēniksu", taču 10 dienas vēlāk vēlāk čempioniem turnīra galvenais tiesnesis saskaņā ar nolikumu piešķīra tehnisko zaudējumu ar 0:30 par nelicencēta spēlētāja – angļa Feivora Madukas piedalīšanos šajā mačā. Turklāt komandai tika piešķirti mīnus trīs punkti. Tas "Miesniekiem" liek katrā mačā cīnīties ar dubultu spēku, jo nepieciešami bonusa punkti situācijas uzlabošanai turnīra tabulā.

Šajā cīņā pirmie vadībā izvirzījās "Miesnieki/Ķekava", pēc Jura Iesalnieka piezemējuma rezultāts kļuva 5:0 viņu labā. "Garkalne/Livonia" pēc ilgāka laika sprīža atspēlējās – Kristaps Bērziņš precīzi izpildīja soda sitienu, bet jau nākamajā uzbrukumā veiksmīgs izrāviens padevās Reinim Pepam, kurš atspēlēja bumbu Vigo Valdavam un sekoja piezemējums pa laukuma vidu. Pēc precīza Bērziņa realizācijas sitiena "Livonieši" panāca 10:5 savā labā. Tiesa, pārsvars noturējās neilgi. Kādā no "Garkalne/Livonia" regbistu uzbrukumiem bumbu pārtvēra "Miesnieks" Elmārs Šefanovskis un neviena netraucēts aizgādāja to līdz sāncenšu ieskaites laukumam. Pēc Iesalnieka precīza realizācijas sitiena atkal vadībā izvirzījās "Miesnieki/Ķekava" ar 12:10. Ar šādu rezultātu noslēdzās spēles pirmā daļa.

Otrais puslaiks sākās ar Jāņa Skujas piezemējumu un veiksmīgu Maksima Batrakova realizācijas sitienu, pēc kura rezultāts kļuva 19:10 "Miesnieku" labā. Pēc brīža Batrakovs sekmīgi izpildīja soda sitienu, panākot jau 22:10, taču "Livonieši" nepadevās, piecus punktus gūstot Pepam un Bērziņam sekmīgi sitot realizāciju – 17:22. Atlikušajā laikā punktus gan guva vairs tikai pagājušā gada čempioni "Miesnieki/Ķekava". Vispirms izcēlās Gunārs Andersons, izvirzīdams "Miesniekus" vadībā 27:17, bet pēdējās sekundēs Leno Bramanis un Iesalnieks, panākot 34:17.

RFC "Livonia" vadītājs Jānis Zuments:
– Komanda aizvadīja pietiekami labu spēli, ņemot vērā to, ka nevarēja spēlēt vairāki līderi. Diemžēl vairāk iznāca spēle nevis pret "Miesniekiem", bet gan ar tiesnešiem, kur nekad nevar uzvarēt... Lūzums iestājās pēc Gundara Grieķa dzeltenās kartītes, kas pārauga sarkanajā. Arī Valters Raņķis tika noraidīts. Puiši cīnījās labi, lai gan pārāk aizrāvās ar spēlēšanu savā laukuma pusē un aizsardzībā pieļaujot dumjas kļūdas. Kopumā ar vienības sniegumu varu būt apmierināts. Redzējām mikroelementus, pie kuriem treniņos jāpiestrādā. Mums bija iespēja vinnēt šo maču, taču pašu vainas dēļ to neizdevās realizēt.

"Miesnieki/Ķekava" galvenais treneris Uldis Bautris:
– Protams, priecājos par uzvaru un par bonusa punktu. Bijām slikti savu autu izspēlē. Cīņa bija līdzīga, bet "Livonia" neizmantoja savas izdevības. Otrajā puslaikā mums bija svarīgi tikt pie bonusa punkta, jo esam cietuši no tehniskā zaudējuma pret "Fēniksu". Beigās Leno Bramanis ļoti vēlējās tikt pie piezemējuma savā 37. dzimšanas dienā, kas viņam arī ļoti skaisti izdevās. Uzvaru guvām bez sava ārzemnieka Feivora Madukas, kurš tagad ir noslogots mācību procesā. Labi nospēlēja Krists Kruskops un Juris Iesalnieks, arī citi komandas dalībnieki.

"Miesnieki/Ķekava" ar 8 punktiem (3 spēlēs) atkal izvirzījušies līderos. "Fēniksam" ir 5 punkti (1 spēlē), "Ovāls/Jūrmala" 1 punkts (1 spēlē). "Garkalne/Livonia" pēc vienas spēles un "LMT/Eži", kas turnīru vēl nav sākuši, punktu nav.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!