Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Ar astoņu komandu līdzdalību šodien Upesciema stadionā notika otrā no trim Latvijas regbija 7 čempionāta kārtām, uzvaru svinot RFC "Livonia" pirmajai komandai "Huracan/Livonia". Tādējādi livonieši revanšējās "STATS serviss/Miesnieki" par zaudējumu pirmajā kārtā un viss Latvijas čempionātā izšķirsies 16. augustā, kad risināsies meistarsacīkšu trešā kārta .

Pa ceļam uz finālu "Huracan/Livonia" B grupā ar 41:5 pieveica "LMT/Ežus", ar 19:5 savus kluba biedrus "Garkalne/Livonia", un ar 28:14 LLU/TELMS. Pusfinālā livoniešu pirmā vienība ar 34:5 uzvarēja RK "Ovāls".

Savukārt "STATS serviss/Miesnieki" A grupā ar 36:0 uzvarēja "Jūrmala/LSPA", ar 28:7 RK "Ovāls", un ar 38:7 "Beverīna/Fēnikss". Pusfinālā "Miesnieki" ar 31:0 pieveica "Garkalne/Livonia".

Finālā "Huracan/Livonia" regbistu pārsvars šoreiz bija acīmredzams. Rezultātu atklāja Kristaps Bērziņš, panākot 5:0, bet Vigo Valdavs precīzi izpildīja realizācijas sitienu, palielinot savas vienības pārsvaru līdz 7:0. Pēc tam vēl pirmajā puslaikā divreiz izcēlās lietuvietis Dovids Taujansks, palielinot "Huracan/Livonia" pārsvaru līdz 17:0, bet Valdavs precīzi iesita vienu realizācijas sitienu - 19:0.

Mača otrajā daļā uz brīdi iniciatīvu ieguva "STATS serviss/Miesnieki". Vispirms Elmārs Šefanovskis, tad Valters Raņķis sadeldēja sāncenšu pārsvaru līdz 19:10. Taču tūlīt pat sekoja "Huracan/Livonia" atbildes gājiens - punktus ar piezemējumiem guva Bērziņš un Dāvis Gauja, bet Valdavs sekmīgi izpildīja realizācijas sitienu. 31:10 "Huracan/Livonia" labā - ar tādu rezultātu finišēja Garkalnes kausu izcīņa jeb Latvijas čempionāta trešais posms regbijā 7.

Cīņā par 3. vietu RK "Ovāls" ar 29:0 pieveica "Garkalne/Livonia". Savukārt spēlē par 5. Vietu LLU/TELMS tikai papildlaikā ar 17:12 uzvarēja "Beverīna/Fēnikss". Visbeidzot mačā par 7. vietu "LMT/Eži" ar 54:7 lika trūkties "Jūrmala/LSPA". Tas bija šo sacensību lielākais rezultāts.

Galīgais vietu sadalījums Latvijas čempionāta otrajā posmā. 1. "Huracan/Livonia", 2. "STATS serviss/Miesnieki", 3. RK "Ovāls", 4. "Garkalne/Livonia", 5. LLU/TELMS, 6. "Beverīna/Fēnikss", 7. "LMT/Eži", 8. "Jūrmala/LSPA".

Atgādināsim, ka šogad, tāpat kā iepriekšējos, uzvarētājs tiek noskaidrots trīs kārtās. Čempioni tiek noteikti pēc mazākās vietu summās visās kārtās. Trešā kārta notiks 16. augustā RFS stadionā. Pēc divām kārtām līderi ar 3 punktiem ir "STATS serviss/Miesnieki". Seko "Huracan/Livonia" ar 4 p.,  "Garkalne/Livonia" ar 6 p. un RK "Ovāls" ar 7 p.

"Huracan/Livonia" galvenais treneris Edmunds Ščavinsks:

- Ar sacensību iznākumu esmu apmierināts. Tagad mums atkal ir jauns mērķis - uzvara 16. augustā, lai kļūtu par Latvijas čempioniem. Puiši šodien labi nocīnījās - gandrīz par 100 procentiem. Spēle izdevās. Tomēr, kad laukumā gāja mūsu jaunie regbisti, nedaudz pajuka aizsardzības rindas. Bet, neko nepadarīsi, jāļauj viņiem rūdīties kaujas apstākļos un krāt pieredzi. Pēc pirmā posma izdarījām vajadzīgos secinājumus. Izpētījām, kā "STATS serviss/Miesnieki" spēlē. Tagad jāgaida izšķirīgais posms.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!