Foto: Jeļizaveta Iļjina
Aizvadītās nedēļas nogalē Upesciema stadionā 21. reizi risinājās jauniešu regbija festivāls "Ežu kauss 2018", kurā šoreiz sacentās U-12 un U-16 vecuma komandas.

"Ežu kausa" pirmssākumi meklējami 1995. gadā, kad risinājās pirmais turnīrs. Pāris gadus sacensības izpalika, bet šoreiz Upesciemā jaunie regbisti pulcējās jau 21. reizi. Festivālā tradicionāli netiek noskaidrots uzvarētājs, šoreiz cīņas Upesciemā aizvadīja 12 komandas, starp kurām bija arī viesi no Šauļu kluba "Kļevas".

U-12 vecuma grupā tikās "Eži", "Miesnieki", "Eleja", "Livonia", RJC, "Mītava" un "Jūrmala" komandas. Tikmēr 16 gadus veco censoņu sacensībās piedalījās "Eži", "Kļevas", "Mītava", "Miesnieki" un "Eleja".

"Labi laika apstākļi, brīnišķīgi sagatavots stadions un laba atmosfēra – bija viss, lai festivāls izdotos. Jau sākumā visiem spēlētājiem teicu, ka šeit uzvarētāji ir visi, kas atbraukuši. Tāpēc arī katrs saņēma medaļu par dalību, jo katrs bija uzvarētājs. Tāpēc arī iztikām bez liekiem asumiem, bez kaušanās, bez incidentiem, kas brīžiem regbijā nav iedomājams," par "Ežu kausu" stāsta viens no turnīra rīkotājiem, regbija kluba "Eži/LMT" treneris Mārtiņš Straume. "Īpašs prieks, ka atbrauca viesi no Lietuvas un varējām salīdzināt spēku samērus. Vēlētos uzslavēt visas U-16 komandas, jo cīņas bija ļoti līdzīgas un visu izšķīra nianses. Var redzēt, ka puišiem spēles līmenis ir audzis. Komandām ir manāms spēles zīmējums un visi cenšas no visas sirds. Varēja redzēt komandas spēli, taktiskos risinājumus, runāšana spēlētāju starpā. Viss, kas pienākas regbijam un uz ko mēs ejam jauniešu regbija attīstībā."

"Īpašs paldies jāsaka turnīra rīkotājiem un atbalstītājiem, bez kuru ieguldījuma tādu festivālu nebūtu iespējams sarīkot. Priecē, ka izdevās noorganizēt komandām ēdināšanu, tādējādi jaunie regbisti varēja nedomāt, kur ņemt spēku un kalorijas visas dienas garumā," saka Straume.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!