Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Aizvadītās nedēļas nogalē "Anniņmuižas" stadionā spraigā cīņā par Latvijas čempionēm regbijā 7 meiteņu (U18) konkurencē kļuvušas Jūrmalas SC spēlētājas, aiz sevis atstājot SK "Imanta" un "Jaunpiebalga/Livonia" komandas.

Tāpat kā valsts meistarsacīkšu pirmajā posmā par čempioņu titulu cīņā devās trīs komandas, katrai izspēlējot ar katru. Lai uzvarētu kopvērtējumā, "Imantai" vajadzēja izcīnīt vismaz vienu uzvaru, tomēr ievērojami atjauninātajā sastāvā startējošajai komandai tas šoreiz neizdevās. Nācās atzīt gan Jūrmalas SC (5:10), gan "Jaunpiebalga/Livonia" (12:17) pārākumu.

Pirms pēdējās spēles starp Jūrmalas SC un "Jaunpiebalga/Livonia" cerības uz čempioņu titulu saglabāja visas trīs dalībnieces. Tomēr veiksme šoreiz bija jūrmalnieču pusē - uzvara ar 17:7 un pirmā vieta!

Sacensību kopvērtējumā Jūrmalas SC iekrāja piecus, SK "Imanta" četrus, bet "Jaunpiebalga/Livonia" trīs punktus. Par Latvijas meistarsacīkšu rezultatīvāko spēlētāju ar 47 gūtajiem punktiem kļuva Alise Mitkus (SK "Imanta"). Viņai sekoja Sandra Lihovida (Jūrmalas SC) ar 31, Izabella Kvecko ("Jaunpiebalga/Livonia) ar 19, Viktorija Brikmane ("Jaunpiebalga/Livonia") ar 15 un Alise Limmane (Jūrmalas SC) ar 10 punktiem.

Regbija kluba "Jūrmala" valdes loceklis Māris Šmits:

- Ja godīgi, mums šoreiz uzsmaidīja sportiskā veiksme. Jāatzīst, ka sacensības bija labi noorganizētas, un priecēja gan pašas dalībnieces, gan trenerus, gan komandu pārstāvjus, gan līdzjutējus. "Imantas" regbistes nospēlēja savu iespēju robežās, bet jaunās livonietes mūs pat nedaudz pārsteidza. Viņu progress bija acīmredzams, turklāt tas panākts samērā īsā laikā. Tas vērtējams tikai pozitīvi, jo liecina, ka mums nākotnē būs nopietnas konkurentes.

Jāpiebilst, ka pēc Latvijas U18 meiteņu čempionāta turpat Anniņmuižā pirmoreiz tika aizvadīts arī jauns meiteņu regbija turnīrs ar nosaukumu "Imantas kauss". Šīs balvas izcīņas debijas reizē pārākas izrādījās SK "Imanta" regbistes, izšķirīgajā cīņā ar 20:7 pārspējot tikko kā par Latvijas čempionēm kļuvušās jūrmalnieces. Savukārt par "Imantas kausa" labāko spēlētāju tika atzīta Jūrmalas SC pārstāve Sandra Lihovida, bet rezultatīvākā bija "Imantas" spēlētāja Elizabete Lāce.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!