Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Ceturtdien, 21. aprīlī, ar ceturtdaļfināla spēli starp "TFS Bulduri" un "Eži/EK sistēmas" komandām Juglas stadionā startēja gadskārtējā Latvijas kausa izcīņa klasiskajā regbijā. Ievērojami pārāki bija "Buldurnieki", kas "Adataiņus" pieveica ar 52:3 (21:3).

"TFS Bulduri" šajā spēlē izdarīja astoņus piezemējumus, un pievienojās "Miesniekiem", kuri pusfinālā iekļuvuši automātiski kā 2015. gada Latvijas kausa ieguvēji. Savukārt sestdien "LLU/Ozolnieki" savā laukumā par vietu pusfinālā cīnīsies ar "Livonia 2". Trešais ceturtdaļfināls starp "Garkalne/Livonia" un RK "Fēnikss" notiks 23. jūlijā, abi pusfināli 30. jūlijā, bet fināls 6. augustā.

Pirmajā Latvijas kausa ceturtdaļfinālā uzvarētāju labā pa trim piezemējumiem izdarīja Mihails Tumins un Matīss Zalcmanis, divus – Santis Podāns. Tumins arī precīzi izpildīja sešus realizācijas sitienus. Savukārt zaudētājiem vienīgos punktus pirmajā puslaikā ar precīzu soda sitienu guva Mareks Dravnieks.

"TFS Bulduri" galvenais treneris Vladimirs Ņikonovs:
– Šī mums bija pirmā oficiālā spēle sezonā, tādēļ daudz bija kļūdu. Sākumā arīdzan mūsu izpildījumā laukumā valdīja neliels juceklis. Taču puišiem bija ļoti liela vēlme uzvarēt. Bijām labā sastāvā, labi sevi parādīja Matīss Zalcmanis, Mihails Tumins un Nauris Bērziņš, arī Santis Podāns un Vjačeslavs Tiško. Protams, ka uzvarēt vienmēr patīkami.

''Eži/EK Sistēmas'' galvenais treneris Juris Straume:
Pirmās desmit minūtes mūsu izpildījumā bija lieliskas. Taču pēc tam, kad pretinieki izdarīja pirmos piezemējumus, mūsu jaunie puiši saplīsa. Dažādu iemeslu dēļ mačā nevarēja piedalīties vairāki mūsu līderi, arī nesenajā izlases spēlē savainojumus guvušie Mārtiņš Bokišs un Māris Streikišs, sastāvs nebija optimālais. Tomēr spēle nebūt nebija uz vieniem vārtiem, lai gan rezultāts ir liels. Pietrūka "vilcēju", bet jaunie nenoticēja saviem spēkiem. Tomēr plinti mest krūmos negrasāmies. Priekšā vēl ir Latvijas čempionāta spēles, kurās centīsimies revanšēties un cīnīties par medaļām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!