Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Otro gadu pēc kārtas RFC "Livonia" rīkotajā starptautiskajā turnīrā regbijā 7 "Livonia Winter 7's", kas svētdien, 1. martā risinājās Olimpiskajā sporta centrā Rīgā, uzvarēja "BaltRex" komanda no Šauļiem, kas, tāpat kā pērn, finālā pārspēja "Livonia" pirmo komandu.

Sešu komandu turnīra finālspēlē ar diviem piezemējumiem "Livonia A" izvirzījās vadībā ar 10:0, līdz puslaika beigām lietuvieši spēja panākt izlīdzinājumu. Tad "Livonia" kapteinim Kristapam Bērziņam izdevās ļoti skaists piezemējums pēc skrējiena pāri puslaukumam ar pretinieku aizmugurē, bet "BaltRex" paguva atkal panākt izlīdzinājumu 15:15.

Otrais puslaiks sākās ar diviem Šauļu komandas piezemējumiem uz ko "Livonia" atbildēja ar vienu. Rezultātā "BaltRex-Šiauliai", kurā spēlēja daži Lietuvas regbija 7 izlases spēlētāji ar kaimiņvalsts ātrāko regbistu Vītaru Blošķi priekšgalā, kuri vasarā piedalīsies Eiropas "Grand Prix" sacensībās, svinēja minimālu uzvaru ar 25:20.

Spēlē par trešo vietu RK "Miesnieki" uzvarēja "Šiauliai-PRC" ar 35:5, bet spēlē par piekto vietu Šauļu sporta skola ar 25:5 uzvarēja "Livonia B" vienību. Priekšsacīkstēs sešas komandas bija sadalītas divos trijniekos. "Livonia A" uzvarēja "Šiauliai-PRC" ar 15:5 un nospēlēja neizšķirti ar Šauļu sporta skolu 10:10, kas pirms tam bija ar 15:20 zaudējusi "Šiauliai-PRC", lai gan pirmo puslaiku noslēdza 15:5 savā labā. Otrajā trijniekā "BaltRex-Šiauliai" uzvarēja "Miesniekus" ar 15:10 un "Livonia B" ar 20:5. Savukārt "Miesnieki" pārspēja "Livonia B" ar 30:5.

"Livonia A" komandā bija pulcēts šobrīd iespējami spēcīgākais sastāvs, taču traumu dēļ nevarēja spēlēt Vigo Valdavs juniors, Vadims Martiņenko un Dāvis Gauja, bet Artūrs Kisle atradās darīšanās ārzemēs. Par labāko spēlētāju turnīrā komandā tika atzīts Ainārs Bērziņš, kurš saņēma speciālbalvu. Toties "Livonia B" komandā par labāko regbistu turnīrā atzina Egidiju Šemetu.

RFC "Livonia" prezidents Vigo Valdavs seniors:

- Turnīra līmenis, salīdzinot ar pagājušo gadu, nenoliedzami bija jūtami audzis. Finālā zaudēt Lietuvas čempioniem tikai ar vienu piezemējumu ir pagodinoši. Arī apakšgrupā "Miesnieki" piekāpās "Baltrex" tikai par viena piezemējuma tiesu. Tā kā ar sacensību sportisko pusi varam būt apmierināti - turnīrs izdevās godam!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!