Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
RFC "Livonia" U18 meiteņu komanda sestdien, 21. maijā, Anniņmuižas laukumā otro gadu pēc kārtas kļuva par Latvijas atklātās kausa izcīņas regbijā 7 uzvarētājām.

Tāpat kā pagājušajā gadā, arī šāgada turnīrā startēja trīs komandas. Pārliecinoši uzvarot visās trīs spēlēs, atļaujot tikai vienu piezemējumu savā ieskaites laukumā, par kausa ieguvējām kļuva pašreizējās Latvijas čempiones RFC "Livonia".

Komandas vispirms aizvadīja apļa turnīru, pirmās vietas ieguvējām uzreiz iekļūstot finālā. Savukārt pārējās divas vēl sacentās pusfinālā.

Rezultāti. Priekšsacīkstes: RFC "Livonia" – SK "Imanta" 43:5, SK "Imanta" – RK "Jūrmala" 31:5, RFC "Livonia" – RK "Jūrmala" 52:0. Pusfināls. SK "Imanta" – RK "Jūrmala" 24:5. Fināls. RFC "Livonia" – SK "Imanta" 31:0.

Par turnīra labāko spēlētāju atzina Izabellu Kvecko, bet par rezultatīvāko kļuva Viktorija Brikmane ar 56 punktiem. Abas no RFC "Livonia".

RFC "Livonia" prezidents Vigo Valdavs:
– Meitenes parādīja ļoti sakarīgu sniegumu. Dažbrīd likās, ka viņas spēlē pat labāk un pārdomātāk nekā mūsu pieaugušo vīriešu komanda. Arī mūsu jaunais treneris konsultants Kriss Čadlijs no Anglijas ļoti atzinīgi novērtēja meiteņu spēli, īpaši izceļot Kvecko un Brikmani. Viņš uzsvēra, ka ar šādu sniegumu abas noteikti varētu spēlēt Anglijā.

RFC "Livonia" sastāvs: Viktorija Brikmane (kapteine), Karīna Azace, Agija Ābelniece, Jana Pelše, Izabella Kvecko, Armanda Azace, kā arī četras meitenes no kluba "Mītava": Viktorija Grigorjeva, Žaklīna Maksimova, Ņika Maksimova, Arisa Skorikova. Treneris: Uldis Ozoliņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!