Latvijas regbija vicečempioni "Garkalne/Livonia" nedēļas nogalē spraigā cīņā, veicot piezemējumu mača izskaņā, ar 26:20 (19:8) pieveica "LMT/Eži" vienību.

Pagaidām nav zināms, vai Latvijas Regbija federācija (LRF) šo spēli skaitīs Latvijas čempionāta vērtējumā, jo Latvijas čempionāts sāksies vien maija otrajā pusē pēc valstsvienības spēlēm. Iniciatīvu par spēles aizvadīšanu vēl pirms izlases pauzes izrādīja "Livonia", kas tādējādi grib dot valstsvienības kandidātiem spēļu praksi pirms cīņām Latvijas izlases rindās.

Tomēr LRF pagaidām vēl oficiāli nav publicējusi ne sacensību reglamentu, ne spēļu grafiku, un arī šai spēlei LRF vadošās amatpersonas nebija devušas "zaļo gaismu", lai gan abi klubi bija vienojušies un izpildījuši visas formalitātes.

Abas komandas pirmo reizi sezonā ārpus seinām spēlēja klasisko regbiju, tāpēc regbijs arī bija "pavasarīgs", lai gan spriedzes pilns. Pirmo piezemējumu sezonā veica "eži", bet līdz puslaikam "livonieši" jau bija vadībā ar 19:8.

Otrajā puslaikā "Eži" apliecināja sevi kā vienu no sīkstākajiem un – labā nozīmē – neērtākajiem pretiniekiem jebkurai komandai. Saliedētas, saskaņotas darbības palīdzēja "Ežiem" ne tikai samazināt starpību, bet arī izvirzīties vadībā ar 20:19. "Livonia" mača beigās gan varēja uzelpot pēc Raita Zalāna piezemējuma un Krališa realizācijas – uzvara ar 26:20.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!