Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Triju pēdējo gadu Latvijas čempionvienība regbijā 7 "Livonia" pagājušās nedēļas nogalē Sanktpēterburgā finišējušajā divu dienu ilgajā Eiropa Čempionu kausa izcīņā regbijā 7, kurā startēja pirmo reizi, izcīnīja septīto vietu 11 valstu 12 komandu konkurencē.

Mačā par septīto vietu "Livonia" pārliecinoši apspēlēja "Sodertalje" no Zviedrijas ar 31:0. Sešās spēlēs Latvijas komanda, kuru turnīrā pirmo reizi vadīja angļu treneris Kriss Čadlijs, piedzīvoja četrus zaudējumus. Tiesa, jāuzsver, ka tie visi bija vai nu pret abām vēlākajām turnīra finālistēm – "AVK Bera Bera" no Spānijas grupu turnīrā (17:26) un Krievijas čempionvienību Krasnodaras "Kubaņ" ceturtdaļfinālā (0:52), vai arī divreiz mājiniecei Sankpēterburgas izlasei grupu turnīrā (0:33) un pusfinālā par piekto vietu (0:40). Sanktpēterburga finišēja piektajā vietā un ieguva šķīvi. Vēl viena "Livonia" uzvara bija pašā pirmajā spēlē grupu turnīrā sestdien – 7:5 pār "Midland Hawks" no Šveices, kas kopvērtējumā finišēja devītajā vietā.

Jāpiebilst, ka Lietuvas čempioni Šauļu "BaltRex" pēc uzvaras ceturtdaļfinālā pret Splitas "Nada" no Horvātijas nodrošināja spēli pusfinālā ar "AVK Bera Bera", taču dramatiski zaudēja spāņiem ar 19:24 papildlaikā. Spēlē par trešo vietu lietuvieši ar 14:7 uzvarēja Gdaņskas "Lechia", tiekot pie trešās vietas turnīrā otro gadu pēc kārtas.

Savukārt finālā "Kubaņ" uzvarēja "AVK Bera Bera" ar 27:19, turpinot Krievijas komandu uzvaru sēriju šajā turnīrā. Iepriekš sešas reizes Eiropas Čempionu kausu regbijā 7 ieguva Moņino "VVA-Podmoskovje", kas šogad turnīrā nepiedalījās, jo ļoti daudz spēlētāju izsaukti uz Krievijas izlasi, kas gatavojas Eiropas čempionātam.

"Livonia" komandā Sanktpēterburgā spēlēja: Ainārs Bērziņš (kapteinis), Ivo Kapiņš, Norberts Bekmanis, Reinis Pepa, Roberts Miksons, Gundars Grieķis, Valērijs Runco, Kristaps Bērziņš, Valters Raņķis, Deivids Cjukša un Vigo Valdavs juniors.

RFC "Livonia" prezidents Vigo Valdavs:
– Tas bija ļoti labs turnīrs. Galvenais mūsu ieguvums – skaidri varējām redzēt, uz kurieni tiekties nākotnē. Pēc tādām spēlēm saproti, ka ir kur augt un skaidri redzi vajadzīgos virzienus. Pieredzei tas bija lielisks turnīrs! Izteikta līdera komandai nebija. Izcelt varētu vienīgi jauno Ivo Kapiņu, kurš parādīja sevi no labās puses.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!