Nedēļas nogalē "Elektrum" olimpiskajā centrā aizvadīts sieviešu regbija turnīrs "Livonia Winter rugby 7s". Tās Latvijas dāmu regbija komandām bija pirmās sacensības pēc gandrīz pusgada ilgas pauzes.

Turnīrā spēlēt pieteicās četras Latvijas komandas "LSPA/Livonia", "Selena/Jūrmala", "Mītava" un "Imanta", kā arī Lietuvas spēlētājas. Pēc apļa turnīra izspēles pirmās divas vienības tikās finālā, bet trešās un ceturtās vietas īpašnieces spēlēja "mazajā finālā".

Jau priekšsacīkstes parādīja, ka pārtraukumā komandas ir nopietni strādājušas, sarukusi līmeņu starpība un sezona solās būt aizraujoša. Spēlē par trešo vietu papildlaikā Lietuvas komanda ar 20-15 pieveica "Imantu", bet finālā turnīra rīkotāju pārstāves "LSPA/Livonia" ar 20-5 pieveica "Selena/Jūrmala".

Tagad meitenes turpinās gatavošanos sezonai, bet pirmās oficiālās Latvijas sieviešu regbija spēles būs tikai 18. maijā. Tad notiks pirmais no četriem šosezon paredzētajiem Latvijas čempionāta posmiem, bet Latvijas kausa sacensības plānotas tikai rudenī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!