Foto: Sanita Ieva Sparāne
Rīgas Tehniskās koledžas laukumā risinājās divas sacensības regbijā-7 – Latvijas atklātā čempionāta 1.posms sieviešu komandām.

Sieviešu turnīrā triumfēja "LSPA/Livonia" kluba komanda, kas uzvarēja visās trijās grupas turnīra spēlēs - pārliecinoši tika apspēlēta "Imanta" (36:0) un Lietuvas "Geležinis vilkas" (52:0), bet sīvākā cīņa livonietēm izvērtās ar pludmales regbija čempionēm - "Selena" meitenēm, kas tika uzvarētas ar 24:7. "Selena" pirmo posmu pabeidza otrajā vietā, lai gan tāpat kā Lietuvas "Dzelzs vilcenes", ieguva 6 punktus trijās spēlēs.

Savstarpējā mačā "Selena" un "Geležinis vilkas" cīnījās neizšķirti 10:10, bet otro vietu ieguva "selēnietes", pateicoties labāk aizvadītām spēlēm ar divām pārējām komandām. "Imantas" regbistes palika bez uzvarām - 4.vietā, lai gan tikai ar viena punkta starpību zasudēja viešņām no Lietuvas (19:20). Latvijas čempionātā regbijā-7 sievietēm pavisam būs trīs posmi, un uzvarētājas noteiks pēc izcīnītajām vietām kopvērtējumā.

Turnīra rezultatīvākās spēlētājas balvu RTK stadionā ieguva Viktorija Brikmane no "Livonia" komandas.

Viena no "Livonia" regbistēm Evija Kralliša pēc turnīra atzina, ka komanda spēlējusi praktiski bez maiņām, bet ieguldītais darbs treniņos ļāva viegli uzvarēt pretinieces "Nebijām "oriģinālajā" sastāvā, bijām tikai 9 spēlētājas un meitenes, kuras bija rezervē spēlēja nedaudz, jo atgūstas pēc mikrotraumām. Neraugoties uz to – gāja viegli, un jāsaka liels paldies mūsu trenerim, argentīnietim Čipijam Beltremino. Pirms turnīra strādājām pie piespēlēm un sitieniem, bet turnīrā panākuma atslēga bija labā komunikācija laukumā starp meitenēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!