Latvijas čempionāta otrajā posmā regbijā 7 uzvaru izcīnīja "LSPA/Livonia" regbistes, informēja Latvijas Regbija federācija.

Latvijas čempionāta otrajā posmā sievietēm šoreiz startēja trīs komandas - "LSPA/Livonia", "Selena" un "Imanta". Cīņā par 1. vietu turnīrā "Livonia" četrās spēlēs izcīnīja trīs uzvaras un ieguva desmit no maksimāli iespējamiem 12 punktiem. Sporta pedagoģijas studentes divreiz pieveica "Imantu" ar 34:5 un 39:0, bet vienreiz guva virsroku pār "Selenu" ar 33:19. Vienīgo zaudējumu "LSPA/Livonia" piedzīvoja tikai turnīra noslēguma mačā, kad nespēja pienācīgi noskaņoties un piekāpās "Selenas" komandai ar 0:19.

Otro vietu turnīrā šoreiz izcīnīja "Imanta", jo galvenajās cīņās par otro vietu tika pieveiktas Latvijas pludmales čempiones - "Selena" meitenes ar 14:7 un 21:12. "Imanta" var lepoties ar vēl vienu panākumu, jo ierindā atgriezusies komandas līdere Elīna Švāgere ieguva turnīra rezultatīvākās spēlētājas balvu - viņas rēķinā pieci piezemējumi, pieci precīzi realizācijas sitieni un kopā gūti 35 punkti. Līgai Svetlovai (LSPA/Livonia) 29 punkti (5 piezemējumi, 2 realizācijas), bet Sandrai Lihovidai (Selena) 28 punkti (4 piezemējumi, 4 realizācijas). Pēc aizvadītiem diviem posmiem "LSPA/Livonia" ir 19 punkti, "Selena" ieguvusi 12, bet "Imanta" - 11 punktus.

"LSPA/Livonia" regbiste Marta Ozola: "Kopš pirmā posma, savainojumu dēļ, mums joprojām nevar spēlēt divas līderes, bet izpalīdzēja spēlētājas, kuras pirmajā posmā nepiedalījās. Nostartējām ļoti labi, bet diemžēl, pēdējā mačā nospēlējām ne savu spēli, jo uz noguruma fona pieņēmām ļoti kļūdainus lēmumums, kas noveda pie nepatīkama rezultāta. Posmā uzvarējām, un ar nepacietību gaidām trešo posmu, jo gribam būt Latvijas čempiones jau ceturto gadu pēc kārtas."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!