Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Ceturtdien, 30. jūlijā, Juglas stadionā notika kārtējā spēle Latvijas čempionātā klasiskajā regbijā, "TFS Bulduri" komandai uzņemot "Miesnieki/Ķekava" regbistus. Uzvaru ar 41:36 (26:3) izcīnīja "Miesnieki/Ķekava", nostiprinot savas pozīcijas turnīra tabulas galvgalī un jau pirms laika garantējot vietu rudenī paredzētajā finālā.

"TFS Bulduri" galvenais treneris Vladimirs Ņikonovs:
– Pirmo puslaiku aizvadījām tā pašvakāk – sāncenšiem bija priekšrocības sānu izspēlē. Mums līdz ar to nebija variantu... Savukārt otrajā puslaikā, kad sākās maiņas, arī mums radās iespējas gūt punktus. Tās arī centāmies izmantot.

"Miesnieki/Ķekava" galvenais treneris Uldis Bautris:
– Pirmajā puslaikā ieguvām diezgan pārliecinošu vadību, spēles rezultāts jau principā bija izšķirts. Turpinājumā spēlējām bez līderiem. Labi, ka izdevās nosargāt uzvaru un bonusa punktu.

Pēc šīs spēles Latvijas čempionāta vadībā ar 39 punktiem (8 spēlēs) ir "Miesnieki/Ķekava). Tālāk seko "TFS Bulduri" ar 22 punktiem (7 mačos), "LMT/Eži" 14 (6), "Garkalne/Livonia" 9 (4), RK "Fēnikss" 9 (6) un "Jūrmala/LLU" 0 (5).

Nākamā spēle Latvijas čempionātā tagad paredzēta tikai 3. septembrī, jo augusta pirmā puse būs veltīta Latvijas kausa izcīņai. 5. augustā pusfinālā Juglā "TFS Bulduri" spēlēs ar "LMT/Eži", bet 6. augustā Rīgas Tehniskās koledžas laukumā "Miesnieki/Ķekava" sacentīsies ar pašreizējiem kausa īpašniekiem "Garkalne/Livonia". Kausa izcīņas fināls paredzēts 15. augustā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!