Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Sestdien, 12. jūlijā, Rīgas Futbola skolas (RFS) stadionā notika Latvijas čempionāta pirmais posms regbijā 7, uzvaru tajā izcīnot Regbija kluba "Miesnieki" komandai ar nosaukumu "Stats Serviss/Miesnieki".

Atzīmēsim, ka, kopš Latvijas kausa izcīņas regbijā 7, kurā uzvaru izcīnīja RFC "Livonia" pirmā komanda "Huracan/Livonia", tas bija pirmais nopietnais "septiņnieka" turnīrs Latvijā, kurā uzvaru izcīnīja "Miesnieku" vienība.

Ceļā uz finālu grupu turnīrā "Stats Serviss/Miesnieki" ar 26:7 pārspēja RK "Ovāls" un ar 36:0 "Beverīna/Fēnikss". Savukārt pusfinālā "Stats Serviss/Miesnieki" sīvā cīņā ar 12:5 pieveica šo sacensību galvenos favorītus "Huracan/Livonia". Otri finālisti "Garkalne/Livonia" grupu turnīrā ar 54:0 uzvarēja "Jūrmala/LSPA", un ar 48:0 "Ķekavas NSS/Miesnieki" vienību. Pusfinālā "garkalnieši" sīvā cīņā ar 24:19 pieveica RK "Ovāls" regbistus.

Arī finālcīņa padevās spraiga. Rezultātu atklāja "Garkalne/Livonia" spēlētājs Jons Mikaļāvičs, bet Dovids Taujansks ar precīzu realizācijas sitienu palielināja starpību līdz 7:0. Nebija ilgi jāgaida līdz "Miesnieku" atbildes gājienam - Valters Raņķis pats guva gan piecus punktus ar piezemējumu, gan pats precīzi izpildīja realizācijas sitienu - 7:7. Vēl pēc brīža Elmārs Šefanovskis panāca 12:7 "Miesnieku" labā, bet Raņķa precīzi izpildītais realizācijas sitiens no diezgan neērtas situācijas ļāva panākt 14:7. Tā arī noslēdzās pirmais puslaiks.

Mača otrajā daļā turpināja dominēt "Miesnieki". Vispirms gan Mārtiņš Upītis samazināja rezultāta starpību līdz 12:14, bet tūlīt pat sekoja divi sekmīgi izrāvieni "Miesnieku" izpildījumā - Jānis Zālamans panāca 24:12. Punktu mačam ar precīzu realizāciju pielika Raņķis, panākot 26:12.

"Stats Serviss/Miesnieki" galvenais treneris Uldis Bautris:

- Protams, par uzvaru esmu ļoti priecīgs. Šajās sacensībās piedalījāmies ar domu, ka mums tas nav kaut kas svarīgs. Dažādu iemeslu dēļ pietrūka vairāku spēlētāju: nespēlēja Krists Krūskops, Viktors Silvoniks, Leno Bramanis, Jānis Priede. Beigās nācās lūgt palīdzību mūsu veterānam Kristapam Andersonam. Izrādījās, ka viņa tvērienus var mācīties jebkurš jaunais regbists. Labi nospēlēja Jānis Zālamans un Valters Raņķis. Vispār labi nospēlējām tieši taktiskajā ziņā. Vājais posms bija spēka cīņas. Šoreiz neattaisnojās mūsu galveno sāncenšu RFC "Livonia" galveno spēku dalīšana divās komandās. Redzēsim, kā būs turpmāk.

Galīgais vietu sadalījums Latvijas čempionāta regbijā 7 pirmajā posmā. 1. "Stats Serviss/Miesnieki", 2. "Garkalne/Livonia", 3. "Huracan/Livonia", 4. RK "Ovāls", 5. "Beverīna/Fēnikss", 6. "LMT/Eži", 7. LLU/TELMS, 8. "Jūrmala/LSPA" , 9. "Ķekavas NSS/Miesnieki".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!