Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Sestdien, 11. jūlijā, Majoros notika Latvijas čempionāts pludmales regbijā veterāniem, kas vienlaikus bija arī 20 gadu jubilejas svinības šim ovālās bumbas paveidam Latvijā.

Sacensībās, kurās startēja regbisti, kas vecāki par 35 gadiem, piedalījās četras komandas, kas vispirms izspēlēja viena apļa turnīru, bet pēc tam, atkarībā no izcīnītās vietas, notika fināli par galīgo izvietojumu turnīra tabulā. Pirmā un otrā vieta cīnījās par čempionu titulu un kausu, kā arī zelta un sudraba medaļām, trešā un ceturtā vieta par bronzas medaļām.

Ja sacensību sākumā laika apstākļi nebūt nelutināja turnīra dalībniekus, tad turpinājumā vējš izdzenāja mākoņus un saulīte uzsmaidīja gan rīkotājiem, gan spēlētājiem.

Visveiksmīgākais sniegums padevās Latvijas un Lietuvas apvienotajai komandai "Baltic Old Boys", kas finālā diezgan pārliecinoši pārspēja RK "Miesnieki". "Vecie zēni" sacensības aizvadīja bez zaudējumiem un pelnīti ieņēma pirmo vietu. Otrajā vietā ierindojās "Miesnieki". Savukārt trešie finišēja "Jelgavas" regbisti, kas izšķirīgajā mačā par bronzas medaļām pārspēja Latvijā pazīstamo veterānu klubu AK "Virtus".

Veterānu turnīra labākā spēlētāja tituls tika visvecākajam sacensību dalībniekam Jānim Kozirevam (AK "Virtus"). Jāuzsver, ka 71 gadu vecais jauneklīgais vecmeistars itin ņipri iesaistījās cīņās, negriežot ceļu pat daudz jaunākiem sāncešiem.

"Baltic Old Boys" spēlētājs un Latvijas Regbija federācijas Pludmales regbija komisijas vadītājs Pēteris Šņitņikovs:

- No Latvijas mūsu komandā bijām seši regbisti: Vladimirs Ņikonovs, Demjans Zavadskis, Vadims Stepanovs, Sandriko Jauntēvs, Modris Bērziņš un es. Paldies arī mūsu menedžerim Staņislavam Palatkinam. Sacensību sportiskais līmenis bija augstāks nekā pagājušajā gadā. Spēcīgas komandas bija "Miesniekiem" un "Jelgavai", arī "Virtus" regbisti cīnījās sparīgi. Visi ļoti gribēja uzvarēt. Izšķirīgajā mačā pret "Miesniekiem" izcīnījām uzvaru ar 36:12. Labākais spēlētājs mūsu vienībā neapšaubāmi bija spēlējošais treneris Svajūns Mikalčus. Komanda laukumā darbojās pēc viņa izstrādātās stratēģijas, kas izrādījās uzvaru nesoša. Paldies visiem dalībniekiem! Tiksimies Jūrmalas pludmales smiltīs arī nākamgad!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!