Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Šovasar Melnbāržos pie Jaunpiebalgas uz kārtējo vasaras sporta nometni pulcējušies Regbija kluba RFC "Livonia" puiši un meitenes. Portāls DELFI piedāvā nelielu ieskatu šajā aizraujošajā pasākumā, kurā piedalās gandrīz 50 bērnu un jauniešu no dažādām Latvijas malām.

"Šī ir jau trešā mūsu kluba rīkotā Jauniešu vasaras sporta un atpūtas nometne," pastāstīja RFC "Livonia" prezidents Vigo Valdavs. "Sākām 29. jūlijā, bet beigsim 6. augustā. Jaunākajam dalībniekam ir 10 gadu, bet vecākajiem jau 18."

Jaunie ovālās bumbas censoņi dienā aizvadot pa trim treniņiem. Turklāt vēl notiekot gan rīta rosme, gan piesātināts ir brīvais laiks, gan vēl taktiskās nodarbības.

"Ceļamies augšā katru dienu jau astoņos no rīta," stāsta RFC "Livonia" pieaugušo vienības treneris konsultants no Anglijas Kriss Čadlijs, kurš arī kā trenētājs piedalās nometnes apmācības procesos. "Apmēram četras stundas dienā rūpīgi un centīgi trenējamies. Vērtējot jauniešu sagatavības līmeni, jāsaka, ka viņi ir ekselenti sagatavoti un entuziasma pilni. Daži labākie bez jebkādām problēmām varētu spēlēt Apvienotās Karalistes vai Dienvidāfrikas jaunatnes komandās."

Jautāts par ēdināšanas kvalitāti Melnbāržos, Kriss Čadlijs ir lakonisks: "Vienkārši fantastiski!". "Kā jau labākajos Latvijas laukos!" piebalso RFC "Livonia" un "NIKON" fotogrāfs Zigismunds Zālmanis, kurš nometnē ir allaž gaidīts viesis.

"Kriss nodarbībās daudz strādā," piebilst RFC "Livonia" jauniešu treneris Uldis Ozoliņš. "Galvenokārt māca dažādus vigrinājumus, rādā kā pareizi satvert sāncenšus. Savukārt brīvajā laikā mums ir citas nodarbes. Braucām ar laivām pa Gauju, devāmies arī uz Rūjienu, kur noskatījāmies turienes svētkus. Rūjieniešu pasākuma Sporta programmā bija iekļauts arī regbijs. Tā kā dīkā cenšamies laiku nevadīt."

"Ir jau vairāki talantīgi puiši, kuri mēģinājuši spēkus mūsu pieaugušo vienībās, un drīz varbūt būs pienācīga maiņa pat Latvijas pieaugušo izlasei," vērtējot treneru paveikto darbu lēš Vigo Valdavs. "No talantīgākajiem jāmin Dāvis Bērtiņš, Roberts Brikmanis un brāļi Bundzenieki. Nometnē vēl ir jaunie regbisti un regbistes no Rīgas, Jaunpiebalgas, Priekuļiem un Rankas."

"Galvenais, ka šoreiz nometnē valda neparasta rosība," nobeidz Valdavs. "Visi grib kaut ko darīt. Un tas ir tas pats iepriecinošākais, jo tieši tāpēc mēs šādas nometnes rīkojam!"

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!