Foto: LETA
RTK stadionā otrdien Latvijas regbija čempionāta sezonas pirmajā spēlē vicečempioni "Ķekava/Miesnieki" pārspēja sava kluba Goda prezidenta Ulda Bautra izveidoto un trenēto komandu "Rāmavas lāči" ar rezultātu 57:5 (26:0), informēja Latvijas Regbija federācija.

"Miesnieki" pirmajā puslaikā pretiniekus atstāja sausā ar 26:0, bet otrā puslaika beigās, kad favorītu pārsvars jau bija 50:0, "Rāmavas lāčiem" izdevās ielauzties un piezemēt bumbu arī vicečempionu teritorijā. Vēsturiskos pirmos punktus komandas pirmajā oficiālajā mačā guva Agris Vanags.

Jāpiebilst, ka "Rāmavas lāči" jau spēles pirmajās minūtēs palika bez komandas kapteiņa Artūra Andersona, kurš guva nopietnu kājas traumu un nekavējoties tika aizvests uz slimnīcu.

"Miesnieki" visā mačā veica 9 piezemējumus – trīsreiz bumbu aiz līnijas nolika Ivars Eglis, divreiz bumbu ienesa Andrejs Mantinieks, bet pa reizei piezemēja Kristers Spalva, Edgars Cīrulis, Leno Bramanis un Maksims Batrakovs. Ar 6 precīziem realizācijas sitieniem 12 punktus "Miesniekiem" guva Juris Iesalnieks.

Latvijas čempionāta nākamā spēle notiks piektdien pl.19:30 Upesciemā, kur tiksies "Jūrmalas" un "Eži/EK Sistēmas" komandas, bet abas turnīra favorītes "Ķekava/Miesnieki" un "Garkalne/Livonia" nedēļas nogalē aizvadīs mājas spēles ar Lietuvas komandām Baltijas TOP līgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!