Foto: Zigismunds Zālmanis
RK "Jūrmala" otro reizi kluba vēsturē rīkoja regbija svētkus pilsētas galvenajā stadionā Slokā un tie pieklājīgajam līdzjutēju pulkam netika sabojāti – jūrmalnieki Latvijas čempionāta spēlē ar ar 24:5 (10:5) pārspēja Valmieras RK "Fēnikss" komandu.

"Par 75-80 procentiem regbija svētki izdevās. Ja šī spēle notiktu pēc nedēļas vai divām, kad no laukiem un citām izklaidēm mājās būtu atgriezušies skolēni, tribīnes noteikti būtu pilnākas. Tie ir vienīgie mīnusiņi, tomēr mums bija jāpielāgojas futbolistu spēļu un treniņus grafikiem. Nav jau noslēpums, ka no regbistiem daudzi cenšas tikt vaļā ar atrunu, ka mēs sabojāsim laukumu. Šī spēle bija lielisks apliecinājums, kā mēs neizdarīsim neko sliktu labi koptam laukumam. Paldies par sadarbību un uzticēšanos Slokas stadiona darbiniekiem, Jūrmalas sporta servisa centram un Jūrmalas domei. Ceru, kā nākotnē būs iespēja šādas spēles pilsētas galvenajā stadionā aizvadīt biežāk. Esam pierādījuši, ka regbija pilsētā nav ienācis uz vienu dienu. Šoreiz varam sevi paslavēt, ka spēle tika aizvadīta lieliskos apstākļos," ar lielu entuziasmu regbija svētkus rīkoja un gandarīts par paveikto bija RK "Jūrmala" viceprezidents Māris Šmits.

Sportiskā ziņā RK "Jūrmala" un "Fēnikss tikšanās bija ļoti svarīga – Latvijas čempionātā piecām komandām aizvadot tikai viena apļa spēles, katra uzvara vai neveiksme var izrādīties izšķiroša. Iespējams, tādēļ spēles sākumā laukumā bija cīņa visās laukuma daļās un pietrūka skaistas un plašas izspēles. Netrūka kļūdas un te savu lomu ik pa brīdim nospēlēja arī laika apstākļi. Slapjās bumbas savaldīšanā kļūdas bija abām komandām. Valmierieši divas reizes mēģināja atklāt rezultātu ar soda sitienu, abas reizes – mazliet par īsu.

Drīz vien sekoja RK "Jūrmala" atbilde un tā bija labi skaļa – divi piezemējumi un 10:0. Abas reizes pretinieka aizsardzības vājās vietas tika uztaustītas uzbrukuma kreisajā flangā. Pirmais piezemējums padevās jūrmalnieku kapteinim Artūram Periham, otrais – Rolandam Kursītim. Tiesa, abi realizācijas sitieni palika nerealizēti. Drīz vien pēc divām mūsējo kļūdām netālu no ieskaites laukuma pie piezemējuma tika arī valmierieši. Pēc pirmā puslaika 10:5.

Savu pārākumu laukuma saimniekiem izdevās apliecināt otrajā puslaikā, kad vēl pa reizei bumbu pretinieka ieskaites laukumā ienesa Perihs un Mihails Tumins. Pēdējais šīs spēles piezemējums bija īsta regbija "konfekte" un to ar skaļu "Jūrmala, Jūrmala!" novērtēja skatītāji. Realizācijas sitienus trāpīja Tumins un viens no šīs spēles rīkotājiem Kristians Avotiņš. Pelnīta un vērtīga RK "Jūrmala" uzvara!

Svajūns Mikalčus, RK "Jūrmala" galvenais treneris: "Uzvara ir laba lieta, tomēr es kā treneris nekad savai komandai nevarēšu likt desmitnieku. Vienmēr ir iespējas kaut ko izdarīt labāk. Šo spēli vērtēšu ar stabilu sešinieku. Pirmajā puslaikā bija pārāk daudz kļūdiņu piespēlēs. Nevaram atrast savu spēli pirmajā līnijā, kaut kur pieklibo spēles organizācija un daudzveidība. Faktiski tās lietas mums velkas līdzi no iepriekšējās sezonas. Varēja just, ka atbildības slogs ir liels un nespēlējam brīvi – tik daudzi skatītāji, savs stadions. Ceru, ka ar katru spēli kļūsim labāki. Esam amatieri, visiem ir darbs, sāksies jaunais mācību gads, tomēr par treniņu apmeklējumu nevaru sūdzēties. Nākamā spēle sestdien pret miesniekiem parādīs, ko esam vērti šajā sezonas brīdī."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!