Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Sestdien, 30. aprīlī, Baldones stadionā notika Latvijas regbija vecmeistara un leģendas Arnolda Spādes 78. dzimšanas dienā rīkotās septiņnieka sacensības, kurām šogad apritēja 13. gadskārta.

Lai arī pats Spādes kungs apgalvoja, ka šis ir pēdējais turnīrs viņa vadībā, tomēr sarunās noskaidrojās, ka pavasara regbija sacensības turpmāk varētu pārņemt RFC "Livonia". Tātad, punkts pēc 13. reizes nav liekams!

Sestdien Baldonē sacensību dalībnieki tika lutināti ar brīnišķīgu laiku. Spoži spīdēja saulīte, un tikai pa retam to traucēja kāds mākonītis. Regbisti bija labi noskaņojušies cīņai, un demonstrēja acij tīkamu, lai arī dažbrīd pavasarīgu sniegumu.

Finālā spēkiem mērojās "Livonia" un "Ķekava", spraigā cīņā uzvaru ar 22:19 izcīnot livoniešiem. Pa ceļam uz finālu "Livonia" B grupā jau vienreiz mērojās spēkiem ar ķekavniekiem, izcīnot uzvaru ar 15:12. Vēl grupu turnīrā "Livonia" ar 12:14 piekāpās "Eži/EK sistēmas" vienībai un ar 12:5 uzvarēja "Fēniksu". B grupā izveidojās interesanta situācija, kad trim komandām "Ķekava", "Livonia" un "Eži/EK sistēmas" bija vienāds uzvaru un zaudējumu skaits 2 – 1. Nācās skaitīt gūtos un zaudētos punktus. Šī bilance labākā bija "Ķekavai" un "Livonia".

Pusfinālā livonieši ar 33:12 uzvarēja Latvijas U18 izlasi. Savukārt otrs finālists "Ķekava" pusfinālā ar 48:5 bija pārāki pār Latvijas U18 izlasi. Spēlē par trešo vietu Latvijas U18 izlase ar 31:10 uzvarēja "Livonia/Vidzeme", bet mačā par piekto vietu "Eži/EK sistēmas" ar 45:7 pieveica Kurzemes "Vikingus".

Galīgais vietu sadalījums Arnolda Spādes 13. turnīrā. 1. "Livonia", 2. "Ķekava", 3. Latvijas U18 izlase, 4. "Livonia/Vidzeme", 5. "Eži/EK sistēmas", 6. "Vikingi", 7. "Fēnikss".

Jāpiebilst, ka tradicionālajās 40 kg smagās regbija bumbas mešanā tālumā uzvarēja Mārtiņš Rundāns no "Livonia", bet regbija sacensībās divi pret divi pārāki bija "Livonia/Vidzeme". Par visa turnīra rezultatīvāko spēlētāju kļuva Edgars Alainis ("Eži/EK sistēmas"), gūstot 32 punktus, bet labākā spēlētāja gods pienācās Deividam Cjukšam ("Livonia").

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!