Pagājušās nedēļas nogalē "Elektrum" olimpiskajā centrā sākās RFC "Livonia" ziemas turnīru seriāls "Livonia Winter 10s". Rīkotāju pirmā komanda "Baltic XL/ Livonia" sezonas pirmajos mačos samierinājās ar ceturto vietu, bet uzvara pirmajā posmā Lietuvas spēcīgajam klubam "Baltrex".

"Livoni Winter 10s" šogad risināsies trīs posmos, dodot iespēju komandām aizvadīt vairākus augsta līmeņa mačus pirms sezonas. Jāatzīst, ka interese par turnīru bija negaidīti liela un nācās pat atstāt ārpus dalībnieku pulka vairākas komandas, jo formāts paredz astoņu vienību dalību, prioritāti dodot pašmāju regbistiem. Pulcējot praktiski labākos šī brīža regbija spēlētājus Baltijā, klubi varēja salīdzināt spēkus, šī brīža sportisko formu, kā arī pretinieku sniegumā atrast kādu noderīgu regbija niansi.

Pirmajā no trijiem posmiem pārliecinoši labākā bija Lietuvas komanda "Baltrex", kas finālā ar 25:10 uzvarēja Latvijas čempionus "Miesnieki". Savukārt trešā vieta tika "Šiauliai" komandai, kas "mazajā finālā" ar 15:10 sarūgtināja turnīra rīkotājus "Baltic XL/Livonia". Turnīra labākā spēlētāja balva vienam no uzvarētājiem – Martinam Lanzberģim.

Tagad komandām trīs nedēļas aktīvu treniņu, lai pēc tam 9. februārī "Elektrum" olimpiskajā centrā atkal pulcētos uz "Livonia Winter 10s" otro sabraukumu.

"Livonia" šogad aizsākusi ambiciozu projektu, vīriem "Livonia Winter 10s" turnīru rīkojot trīs posmos. 9. februārī kopā ar vīru desmitnieka otro posmu notiks jauniešu regbija 10 turnīrs. 16. martā uz "Winter 7s" pulcēsies Latvijas un Lietuvas dāmu septītnieka komandas, 17. martā otro reizi pirms sezonas desmitnieka spēlēs tiksies jaunie regbisti, bet šo projektu klubs noslēgs 23. martā ar "Livonia Winter 10s" trešo posmu un uzvarētāju sumināšanu.

Šis ir pirmais tik lielais "Livonia" projekts ziemas periodā un pirmais regbija seriāls pirmssezonas posmā Latvijā šajā gadsimtā. Neviens no regbija klubiem vai federācija šādu ideju realizēt nebija uzņēmusies, bet RFC "Livonia" ar šiem turnīriem cer tagad iekustināt šo vezumu un regbija popularizēšanu celt jaunā līmenī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!