Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Svētdien, 20. septembrī, Rīgas Futbola skolas (RFS) stadionā notika Rīgas meistarsacīkstes regbijā 7 jauniešiem, kurās pirmo vietu sīvā, spraigā un aizraujošā cīņā ieguva RFC "Livonia" komanda trenera Ulda Ozoliņa un kluba prezidenta Vigo Valdava vadībā.

Rīgas jaunatnes čempionātā piedalījās piecas komandas, kas aizvadīja vienu apli savstarpējās spēlēs. Sacensībās startēja: "Miesnieki/RKB", "LMT/RFS/Eži", RK "Jūrmala", RFC "Livonia" un Ķekavas NSS.

Livonieši ar 19:14 uzvarēja RK "Jūrmala", ar 5:24 zaudēja "LMT/RFS/Eži", ar 24:7 uzvarēja "Miesnieki/RKB" un ar 48:0 Ķekavas NSS. Par labāko spēlētāju RFC "Livonia" rindās tika atzīts Ivo Kapiņš.

Galīgais vietu sadalījums sacensībās: 1. RFC "Livonia", 2. "LMT/RFS/Eži", 3. RK "Jūrmala", 4. "Miesnieki/RKB", 5. Ķekavas NSS.

Jāuzsver, ka sacensību rīkotāji (Rīgas Domes Sporta departamenta speciālists Egīls Eglītis un galvenais tiesnesis Aivars Bankovičs) bija dalībniekiem sarīkojuši unikālu apbalvošanas ceremoniju, kurā kā balvu pasniedzēji piedalījās četri ar Latvijas leģendāro 1993. gada regbija 7 izlasi saistīti cilvēki. Medaļas un kausus pasniedza toreizējais valstsvienības spēlētājs Vadims Stepanovs (šoreiz sacensībās darbojās arī kā līnijtiesnesis), kādreizējais izlases spēlētājs Vigo Valdavs, izšķirīgā piezemējuma autors 1992. gada kvalifikācijas turnīrā Maskavā Armands Višņevskis (šoreiz bija laukuma tiesneša lomā) un toreizējais valstsvienības galvenais treneris Uldis Bautris.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!