Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Sestdien, 4. jūlijā, Tallinā notika Baltijas klubu čempionāta otrās grupas Ziemeļu divīzijas spēle klasiskajā regbijā starp "Estonian Barbarians" un "Baltic Old Boys" komandām, ar 48:10 uzvaru izcīnot "Vecajiem zēniem".

Tādējādi "Baltic Old Boys" vienība ar trim uzvarām trīs spēlēs ir nodrošinājuši sev pirmo vietu Ziemeļos. Lai noskaidrotu galīgos otrās divīzijas uzvarētājus, jāaizvada spēle pret Dienvidu grupas labāko komandu, kura vēl tiks noskaidrota. Spēle par pirmo vietu ir ieplānota rudenī, 17. oktobrī.

"Šoreiz no Latvijas bijām septiņi spēlētāji: Demjans Zavadskis, Vladimirs Ņikonovs, Vjačeslavs Tiško, Andrejs Borisovs, Dmitrijs Bondarenko, Raivis Čaktiņš un es," Pastāstīja Latvijas Regbija federācijas valdes loceklis un kaislīgs regbists Pēteris Šņitņikovs, kurš spēlēja arī "Old Boys rindās". "Spēle notika Tallinas hipodromā uz diezgan labi sagatavota laukuma. Cīņa gan izvērtās diezgan smagnēja, jo mums bija problēmas ar sastāvu: pietrūka trīsceturtdaļnieku, kā arī devītā numura. Šo problēmu uzņēmās risināt mūsu spēlētājs no Lietuvas Svajūns Mikaļčus. Kad viņu otrajā puslaikā noraidīja uz 10 minūtēm, mūsu spēle gandrīz vai pajuka. Tiesa, tas bija tikai īss vājuma brīdis, un beigās mēs guvām diezgan iespaidīgu pārsvaru. Tagad ar nepacietību gaidīsim, ar kuru komandu mums būs jāspēlē par pirmo vietu divīzijā."

Atgādināsim, ka Baltijas klubu čempionāta otrajā divīzijā Ziemeļu grupā spēlē četras komandas: "Baltic Old Boys" (Latvija, Lietuva un Kaļiņingrada), "ULRE/Ķekava" (Latvija), Minskas "Harugva" (Baltkrievija) un "Estonian Barbarians" (Igaunija). Savukārt Dienvidu divīzijā piedalās: Viļņas "Geležinis Vilkas" (Lietuva), "LMT/Eži" (Latvija), Šauļu "Šiauliai-PRC" (Lietuva) un Gdaņskas "Czarni Pruszcz" (Polija).

Kā zināms, "Baltic Old Boys" komanda Baltijas regbija čempionātā startē jau otro gadu. Tajā apvienoti Lietuvas, Kaļiņingradas (Krievija) un Latvijas ovālās bumbas veterāni. Arī pagājušogad "Vecie zēni" izcīnīja pirmo vietu otrajā divīzijā, taču šogad turpina spēlēt tajā pašā līmenī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!