Foto: Zigismunds Zālmanis
Iepriekšējās sezonas Latvijas vicečempione klasiskajā regbijā "Garkalne/Livonia" sestdien Ozolniekos svinēja uzvaru savā sezonas otrajā mačā.

"Livonieši" ar rezultātu 29:17 pārspēja "Fēnikss" komandu. Uzvarētājiem ar diviem piezemējumiem izcēlās Valērijs Runco.

Abas komandas tikās arī sezonas pirmajā spēlē, "Garkalne"/"Livonia" regbistiem gūstot virsroku ar 57:10.

Sestdien "Garkalne"/"Livonia" vienība nebija pilnā sastāvā, jo deviņi tās spēlētāji iekļauti Latvijas izlasē, kas Baldonē pret Dāniju aizvada izšķirošo maču par iekļūšanu Eiropas čempionāta Ziemeļu zonas pirmajā konferencē. Savukārt no "Fēniksa" vienības uz izlasi izsaukts viens regbists.

Turnīra līderpozīcijā ar desmit punktiem divās spēlēs ir "Garkalne"/"Livonia", tālāk ar pieciem punktiem vienā mačā seko čempioni "Miesnieki", "Jūrmala" un LMT/"Eži" komandas vēl nav iesaistījušās čempionātā, bet "Fēnikss" regbisti trīs mačos cietuši zaudējumus.

Šogad Latvijas regbija čempionātā piedalās tās pašas piecas komandas, kas pērn - "Miesnieki", "Garkalne"/"Livonia", "Jūrmala", LMT/"Eži" un "Fēnikss", aizvadot divu apļu turnīru. Pēc klubu savstarpējas vienošanās, šogad Latvijas čempions tiks noskaidrots pēc regulārā turnīra rezultātiem. Pēc tam četras labākās komandas kvalificēsies Latvijas kausa izcīņai, kurā notiks pusfināli, kā arī fināls un spēle par trešo vietu.

Čempionāta noslēgums šobrīd paredzēts 21. septembrī, bet pēc tam oktobrī tiks izspēlēts kauss.

Pērn Latvijas čempionātā jau divpadsmito reizi uzvarēja regbija klubs "Miesnieki", finālspēlē ar 23:15 apspēlējot regbija kluba "Livonia" komandu. Savukārt pie bronzas medaļām pirmoreiz vēsturē tika "Jūrmala".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!