"Garkalne"/"Livonia" klasiskā regbija komanda sestdien Baldonē svinēja uzvaru Latvijas grandu duelī, tādējādi tuvojoties valsts čempiontitulam, ziņo Latvijas Regbija federācija (LRF).

"Garkalne"/"Livonia" ar rezultātu 21:14 (12:7) uzveica "Miesniekus".

21. septembrī vienības Rīgā vēlreiz tiksies savā starpā, šajā duelī noskaidrojoties Latvijas čempionei.

Spēle sākās ar "Garkalne"/ "Livonia" komandas pārsvaru un pēc sešām spēlētām minūtēm tā to arī realizēja, kad bumbu laukuma malā ienesa Valters Raņķis. Tomēr 15.minūtē daudzos Baldones līdzjutējus iepriecināja Elmārs Šefanovskis un Lauris Dūzelis, kuri izvirzīja Latvijas čempionus vadībā ar 7:5.

Tiesa, vēlāk Garkalne"/"Livonia" atkal atguva vadību - uz sevis vairākus spēlētājus uzvilka Kaspars Briedis un iespēlēja Ivo Kapiņam, kurš jau bija viens pie piezemējuma zonas. Turklāt argentīniešu leģionārs Pedro Sasaress Garsons arī trāpīja realizāciju un "Garkalne"/"Livonia" atguva vadību ar 12:7.

Otrā puslaika pašā sākumā "Miesnieki" ieguva iespēju izpildīt soda sitienu, tomēr šoreiz kļūdījās. Savukārt astotajā minūtē ar to pašu veiksmīgi atbildēja "Garkalne"/"Livonia", kad soda sitienu trāpīja Garsons, kas nozīmē, ka rezultāts kļuva 15:7 un "Miesniekiem" vairs ar vienu piezemējumu nepietiek. Turpinājumā Garsons trāpīja vēl divus soda sitienus un desmit minūtes pirms beigām "Garkalne"/ "Livonia" panāca jau 21:7.

Atlikušajā laikā "Miesnieki" kontrolēja bumbu, bet "Garkalne"/ "Livonia" aizsardzība tika sarauta vien brīdī, kad spēles laiks jau bija noslēdzies - piezemējumu ienesa Hārdijs Nungurs, bet Juris Iesalnieks trāpīja realizāciju, spēlei noslēdzoties ar 21:14. Pēdējais piezemējums nozīmēja, ka "Miesnieki" izcīna bonusa punktu, jo netika zaudēts ar vairāk nekā septiņu punktu pārsvaru.

Pirms šī mača Latvijas čempionāta kopvērtējumā abas komandas bija blakus, bet tagad "Garkalne"/"Livonia" ieguvusi lielas priekšrocības, cīnoties par valsts čempiona titulu. Latvijas meistarsacīkstes šosezon tiek izspēlētas divu apļu ietvaros un 21.septembrī Rīgas Tehniskās koledžas stadionā vienības tiksies vēlreiz, noskaidrojot, kura virs galvām cels čempionu šķīvi. Regbija kluba "Miesnieki" komanda valsts čempionātā uzvarējusi iepriekšējās divās sezonās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!