Foto: Jeļizaveta Iļjina
Rīgas Futbola skolas stadionā notika šā gada regbija sezonas atklāšanas spēle – Prezidenta kausa izcīņa. Balvas īpašnieki “Garkalne/Livonia” sīvā cīņā pret “TFS Bulduri” nosargāja šo trofeju savā pārziņā, uzvarot ar 38:12 (10:9).

Pirmie punktus šajā mačā guva livonieši, Kristapam Bērziņam precīzi izpildot soda sitienu un panākot 3:0. Pēc brīža piezemējumu “Garkalne/Livonia” labā izdarīja Martins Ljanzbergs, un pēc Bērziņa precīza realizācijas sitiena rezultāts kļuva jau 10:0. Pirmā puslaika turpinājumā jūtami aktivizējās buldurnieki. Viņu uzbrukuma līderis Mihails Tumins trīsreiz precīzi sita soda sitienus panākot 9:10.

Jāpiebilst, ka “TFS Bulduri” regbistiem bija lieliska iespēja izvēlēties vēl vienu soda sitienu no izdevīgas pozīcijas, taču priekšroka tika atdota spēka cīņai, kas rezultātu nedeva. Mača pirmajā puslaikā tas arī bija viss.

Spēles otrās daļas sākumā vēl piecus punktus livoniešiem nopelnīja Vadims Martiņenko, bet pēc precīzas Bērziņa realizācijas rezultāts kļuva 17:9. Buldurnieki atbildēja ar Dmitrija Baikova dropsitienu – 12:17. Šķita, ka arī atlikušajā laikā laukumā valdīs spraiga un bezkompromisa cīņa, taču Prezidenta kausa izcīņas oponentu “baterijas” diemžēl strauji nosēdās... Piezemējumus livoniešiem trīsreiz guva Kristaps Bērziņš un viņš pats arī trīsreiz precīzi izpildīja realizācijas sitienus.

Par labākajiem spēlētājiem Prezidenta kausa izcīņā tika atzīti Artūrs Kisle (“Garkalne/Livonia”) un Vjačeslavs Tiško (“TFS Bulduri”)

“Garkalne/Livonia” galvenais treneris Toms Zibolis:
– Tā bija mūsu pirmā nopietnā spēle sezonā, būtībā testa mačs. Ļoti priecājos, ka Latvijā ir šāda spēle, jo Lietuvā tādas pagaidām vēl nav. Spēlētāji var izmēģināt spēkus pēc treniņu procesa jaunās sezonas ievadā. Zināju, ka “Bulduriem” vienības rindās arī būs lietuvieši, bet regbijs ir komandas sporta veids, kurā nemaz nav tik viegli iesaistīties vienas spēles laikā. Mēs sezonai esam ilgi gatavojušies, nostiprinājuši spēka cīņas un autu izspēli. Daudz spēlēja Latvijas regbisti. Nākotnē mums vēl jāpiestrādā pie disciplīnas aizsardzībā. Mūsu mērķis – spēlēt augstā līmenī vispār bez leģionāriem.

“TFS Bulduri” galvenais treneris Vladimirs Ņikonovs:
– Mūsu komandai tā šajā sezonā bija pirmā spēle. Diemžēl fiziskā sagatavotība bija noteicošais faktors, kura dēļ nācās zaudēt. Daudz palīdzēja lietuviešu regbisti no kluba “Vairas”, bet ar to šoreiz bija par maz. Jāatzīst, ka dienvidu kaimiņu spēlētāju fiziskā forma bija ļoti laba. Pirmajā puslaikā pieļāvām daudz kļūdu. Lielas problēmas bija ar sānu izspēli. Kliboja arī darbība aizsardzībā. Otrajā puslaikā veicām vairākas maiņas, bet spēki diemžēl bija galā. Ko lai dara, mums sagatavošanās periodā bija tikai viens treniņš nedēļā... Fiziskajai sagatavotībai izsīkstot, katrs sāka spēlēt kā savā bērnībā... Ko lai dara, norakstīsim šoreiz to uz sezonas starta spēli. Galvenais – neviens spēlētājs neguva nopietnu traumu. Jāstrādā tālāk un jāmeklē jaunos spēlētājus, jo mūsu veterāni tik daudz vairs nespēj pavilkt.

Prezidenta kausa ieguvēji:
2012. gads “LDE Miesnieki”,
2013. gads sacensības nenotika,
2014. gads “Garkalne/Livonia”,
2015. gads “Garkalne/Livonia”.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!