Foto: Jeļizaveta Iļjina
Par Latvijas čempionāta otrajiem finālistiem regbijā XV sestdien, 6. oktobrī, kļuva "Garkalne/Livonia" regbisti, kas pēc nedēļas Ogrē "zelta mačā tiksies ar "STATS/Ķekava" komandu.

Latvijas čempionāta regulārās sezonas pēdējā mačā sestdien Upesciemā "livonieši" spraigā cīņā pēdējās sekundēs izlaida no rokām uzvaru, cīnoties neizšķirti 18:18 (8:5) ar "Eži/LMT" komandu.

Aizraujošā un ātrā spēlē otrajā puslaikā "Garkalne/Livonia" panāca 18:5 savā labā, bet "eži" turpinājumā ar diviem precīziem soda sitieniem sadeldēja starpību līdz 11:18. Spēles izskaņā "LMT/Eži" vairākas minūtes atradās tuvu piezemējuma zonai, izdarīja lielu spiedienu, lai ienestu bumbu un izdarītu piezemējumu, bet "Garkalne/Livonia" regbisti izmisīgi "atsita" šos uzbrukumus. Pēc kārtējā "livoniešu" pārkāpuma piecu metru zonā spēles tiesnesis piešķīra "ežiem" tehnisko piezemējumu, tādējādi spēle noslēdzās neizšķirti 18:18.

Pēc nedēļas 13. oktobrī Latvijas čempionāta finālcīņas risināsies Ogrē. Pulksten 12:00 spēlē par bronzas medaļām "LMT/Eži" tiksies ar "Jūrmalu", bet pēc tam pulksten 15:00 zelta spēlē laukumā dosies pēdējo gadu sīvākie konkurenti "Garkalne/Livonia" un "STATS/Ķekava".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!