Svētdien, 12. jūlijā, Upesciema stadionā noskaidrosies Latvijas kausa ieguvēji regbijā-7. 2020. gada saīsinātajā regbija sezonā nolemts Latvijas kausa izcīņas turnīru olimpiskajā "septītniekā" izspēlēt vienā sabraukumā – Upesciema stadionā, apvienojot sacensības ar tradicionālo "Garkalnes kausa" izcīņu, kas šogad svinēs 15 gadu jubileju, ziņo Latvijas Regbija federācija (LRF).

Latvijas kausa izcīņas turnīram pieteikušās četru klubu sešas komandas – "Livonia-1", "Livonia-2", "Miesnieki", ĶNSS, "Eži" un Valmieras "Fēnikss". Komandas būs sadalītas divās grupās pa trim, pēc grupu spēlēm labākās divas iekļūs pusfinālā, bet trešo vietu ieguvējas cīnīsies par 5. vietu turnīrā. Pavisam kopā būs 11 spēles.

Savukārt Latvijas kausa izcīņa sievietēm, kas sākotnēji arī bija plānota šajā nedēļas nogalē, pārcelta uz vēlāku laiku.

"Garkalnes kausa" tradīciju aizsācējs un turnīra rīkotājs Juris Silovs neslēpj gandarījumu par gaidāmo regbija pasākumu, un aicina līdzjutējus atbalstīt komandas Upesciema stadionā klātienē.

"Prieks, ka regbijs uzņem apgriezienus pēc nomācošās Covid-19 krīzes, un par Latvijas kausiem komandas cīnīsies Upesciemā "Garkalnes kausa" turnīra ietvaros," saka Silovs. "Jāsaka liels paldies Garkalnes novada domei, kas katru gadu palīdz nodrošināt dalībniekiem lieliskus apstākļus un sarūpē balvas. Upesciema stadionā jau uzņēmām Baltijas TOP līgas spēli starp abām Latvijas spēcīgākajām komandām, kas pulcēja negaidīti kuplu līdzjutēju pulku, un ļoti ceram uz lielu fanu atbalstu arī šīs nedēļas nogalē, kad centīsimies turnīra kvalitātes latiņu celt vēl augstāk."

Latvijas kausa izcīņas spēles Upesciema stadionā svētdien sāksies pulksten 11.00, bet pusfināla mači un cīņas par pirmo, trešo un piekto vietu sāksies no pulksten 14.00. Skatītājiem ieeja stadionā bez maksas.

Pagājušogad Latvijas regbija-7 kausa izcīņa nenotika, bet Latvijas čempionātā regbijā-7 vīriešiem triumfēja "Miesnieki"/"Ķekava", izcīnot uzvaras abos divos posmos Baldones stadionā. Divu posmu kopvērtējumā "Miesnieki" apsteidza tuvākās konkurentes "Jūrmala"/"Livonia" un "Garkalne"/"Livonia" komandas par, attiecīgi, trim un astoņiem punktiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!