Foto: AFP/Scanpix/LETA

Gruzijas regbija izlase pēc Krievijas diskvalifikācijas nodrošinājusi vietu 2023. gada Pasaules kausa finālturnīrā, ziņo Pasaules Regbija savienība ("World Rugby").

Pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā agresore Krievija un tās līdzdalībniece Baltkrievija tika diskvalificētas no visām starptautiskajām regbija sacensībām.

Piešķirot četrus punktus Krievijas izlases pretiniecēm Gruzijai, Portugālei un Nīderlandei, kļuvis zināms, ka Gruzija savā reģionālajā kvalifikācijā nodrošinājusi vismaz otro vietu un ceļazīmi uz prestižo turnīru.

Gruzija kļuvusi par 15. izlasi, kas kvalificējusies Pasaules kausa finālturnīram, sekojot Samoa un Urugvajai, kuras pērn ieguva ceļazīmes reģionālajā atlasē.

Gruzija piedalījusies visās Pasaules kausa izcīņās kopš 2003. gadā. Pirms septiņiem gadiem Anglijā gruzīni izcīnīja trešo vietu savā apakšgrupā.

2023 .gada Pasaules kausa finālturnīrā vieta nodrošināta mājiniecei Francijai, kā arī vēl 11 izlasēm, kas 2019. gada turnīrā iekļuva pirmajā trijniekā savās apakšgrupās. Finālturnīrā piedalīsies 20 izlases.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!