Foto: AFP/Scanpix/LETA
Sestdien Jaunzēlandes regbija līdzjutējiem būs iespēja apmeklēt spēles klātienē, tādējādi kļūstot par pirmajiem profesionālā sporta faniem, kam sniegta šāda iespēja pēc koronavīrusa Covid-19 radītās pandēmijas sākuma.

Jaunzēlandes premjerministre Jakinda Arderna aizvadītās nedēļas nogalē pavēstīja, ka pirmdien valstī tiks atcelti visi distancēšanas noteikumi. Tāpat vairs nebūs ierobežojumi, kas attiecināmi uz lielu masu pulcēšanos.

Tālab sestdienas regbija līgas spēli starp Vaikato "Chiefs" un Dunedinas "Highlinders" klātienē varēs apmeklēt arī līdzjutēji.

"Esam ļoti lepni, ka varam būt pirmā profesionālā sporta līga pasaulē, kas savos stadionos atkal uzņem fanus. Tā būs īpaša spēle, jaunzēlandiešiem esot daļai no tās," teica Jaunzēlandes Regbija savienības rīkotājdirektors Marks Robinsons.

Okeānijas valstis regbija mačus ierasti aizvada savā starpā, tomēr pagaidām šī kontinenta valstīs vēl ir liegta ceļošana.

Nesen izveidotajā "Super Rugby Aotearoa" līgā piedalīsies piecas Jaunzēlandes komandas, šīm sacensībām uz laiku ieņemot vietējā čempionāta statusu.

Jaunzēlandē konstatēti 1504 inficēšanās gadījumi ar Covid-19, bet pēdējais no tiem bijis 22. maijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!