Foto: Zigismunds Zālmanis
Sestdien, 25. augustā, regbijs atkal saimniekos Jūrmalas pilsētas stadionā - Latvijas čempionāta ietvaros RK "Jūrmala" uzņems RK "Fēnikss".

"Jūrmala" vadība sola sarīkot regbija svētkus, bet spēles sākums plānots pulksten 17:00.

Aizvadītā gada septembrī vēsturiskā spēlē pirmo reizi Jūrmalas pilsētas stadiona zālājs piedzīvoja regbija spēli. Spēlē pret "Ežiem" tika pulcēts viens no Latvijas regbija vēstures lielākajiem apmeklētāju skaitļiem - 457 līdzjutēji. Aizvadīts nepilns gads un ar Jūrmalas Sporta servisa centra gādību arī šogad regbijs būs mājās.

"Ar lielu atbildību gatavojamies šai spēlei. Paralēli sportiskajam sniegumam, vēlamies turpināt iesākto kursu un šādas spēles padarīt par īstiem regbija svētkiem. Mums ir svarīgi, lai ikviens līdzjutējs justos kā mājās. Ļoti labi apzināmies, ka pilnas tribīnes sapulcināt ir prakstiski neiespējami, tomēr ceram pulcēt vēl lielāku skatītāju skaitu, salīdzinot ar pagājušo gadu (Jūrmalas pilsētas stadiona ietilpība ir 2,5 tūkstoši)," saka spēles organizators Kristians Avotiņš. "Tāpat kā aizvadītajā gadā, esam lēmuši par labu minimālai ieejas maksai - 1 Eur. Tomēr visiem RK Jūrmala sociālo tīklu sekotājiem ir iespēja tikt pie bezmaksas ielūgumiem, kā arī spēles laikā iegūt kluba suvenīrus. Strādājam pie reklāmas, pilsētā ir izvietoti divi reklāmas baneri, kas noteikti palīdzēs piepulcināt papildu līdzjutējus. Uzskatām, ka šie ir lieli svētki visam Latvijas regbijam, tādēļ Latvijas valsts himnas atskaņošana pirms spēles ir tikai loģiska. Aicinām visus regbija cienītājus, jūrmalniekus, mūsu un pretinieku atbalstītājus un vienkārši sporta fanus 25. augustā plkst. 17:00 ierasties Jūrmalas pilsētas stadionā un izbaudīt regbija svētkus!"

Jūrmalniekiem šī būs turnīra otrā spēle, sacensību ievadā piedzīvots zaudējums "Garkalne/Livonia". Tikmēr "Fēniksam" "bagāžā" ir jau divas neveiksmes - pret "Garkalne/Livonia" un pret "STATS/Ķekava". Atgādinām, ka šogad Latvijas čempionātā piecas komandas aizvada tikai viena apļa turnīru. Noslēgumā pamatturnīra pirmās un otrās vietas ieguvējas aizvadīs zelta spēli, bet trešās un ceturtās vietas ieguvējas bronzas spēli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!