Spēlē par Latvijas regbija 2020.gada čempionāta piekto vietu “Jūrmala” ceturtdien veica septiņus piezemējumus un uzvarēja “Rāmavas Lāčus” ar rezultātu 46:19, informēja Latvijas Regbija federācija.

Ceturtdienas vakarā Juglas RSMT stadionā “Jūrmala” un Rāmavas Lāči” pēdējās kārtas mačā cīnījās par pirmo uzvaru un iespēju nepalikt pēdējā ailītē čempionāta noslēgumā.

Principiālajā spēlē “Jūrmalas” komanda lielu pārsvaru ieguva tikai mača otrajā daļā, jo pirmajā puslaikā ritēja sīva spēkošanās. “Jūrmala” sāka ar 8:0 izrāvienu, pēc Mihaila Tumina soda sitiena un Sandra Jauntēva piezemējuma, bet puslaika beigās jūrmalniekiem bija tikai viena punkta pārsvars 8:7, jo “Lāči” atbildēja ar Šrilankas regbista Isju piezemējumu un Jāņa Pelēča realizāciju. Tikai vienu minūti pirms pārtraukuma Artūrs Perims ar piezemējumu panāca “Jūrmalai” 6 punktu atrāvienu 13:7.

Otrajā puslaikā “Jūrmala” jau apliecināja favorītes statusu, un piecpadsmit minūšu laikā veica četrus piezemējumus pēc kārtas, nekļūdīgi izpildīja arī realizācijas sitienus, uz tablo panākot 41:7. Mača liktenis bija izšķirts, bet “Rāmavas lāči” nebija iemiguši, un atbildot ar diviem Aivara Spangera un Guntara Briļjonoka piezmējumiem, un Jāņa Pelēča realizāciju, sadeldēja punktu starpību līdz 22 punktiem 41:19. Punktu spēlei un visam čempionātam pielika “Jūrmalas” trešais numurs Sandris Jauntēvs ar savu otro un komandas septīto piezemējumu mačā. Kūrortpilsētas vīri uzvarēja cīņu ar Latvijas čempionāta debitanti 46:19.

Abām vienībām šī bija rezultatīvākā spēle turnīrā. Neliels gandarījums arī zaudētājiem, jo “Ŗāmavas Lāči” tika pie pirmā punkta turnīra tabulā, ko nopelnīja pateicoties trim piezemējumiem.

Uzvarētāju rindās pa diviem piezemējumiem Jauntēvam un Perimam, bet lielāko pienesumu punktu izteiksmē “Jūrmalai” deva Mihails Tumins, kurš izcēlās ar piezemējumu, četrām realiziācijām un vienu soda sitienu, kopā gūstot 16 punktus.

“Jūrmala” - “Rāmavas lāči” 46:19 (13:7)

“Jūrmala”. Piezemējumi: Sandris Jauntēvs 2, Artūrs Perims 2, Mihails Tumins, Lauris Murāns, Artjoms Šubins; Realizācijas siteni: Tumins 4; Soda sitiens: Tumins

“Rāmavas Lāči”. Piezemējumi: Isju (Thusitha Ekanayaka), Aivars Spangers, Guntars Briļjonoks; Realizācijas sitieni: Jānis Pelēcis 2

Latvijas čempionātu regbijā “Jūrmala” pabeigusi 5.vietā ar izcīnītiem 6 punktiem (1 uzvara, 2 bonusa punkti, 4 zaudējumi), bet “Rāmavas Lāčiem” debijas sezonā 6.vieta ar 1 bonusa punktu 5 zaudētās spēlēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!