"Ķekava"/"Miesnieki" regbija komanda svētdien Baldones stadionā, izcīnīja Latvijas kausa trofeju, informē Latvijas Regbija federācija (LRF).

Ķekavnieki finālā ar rezultātu 32:28 pieveica "Eži"/"EK Sistēmas".

Finālspēlē svētdien jau otrajā minūtē ar piezemējumu rezultātu atklāja Feivors Maduka (5:0). "Eži"/"EK Sistēmas" vienīgos punktus pirmajā puslaikā guva ar soda sitieniem, Matīsam Zicānam realizējot trīs mēģinājumus.

"Ķekava"/"Miesnieki" demonstrēja lielisku sapratni, puslaika gaitā veica kopumā četrus piezemējumus, pirmajās 40 minūtēs ieliekot spēcīgus pamatus uzvarai visā spēlē - 27:9. Interesanti, ka jau iepriekšējās spēlēs "Miesnieki" vāji aizvadīja spēles beigas. Tas notiks arī šoreiz. Dainis Turkins otrā puslaika sākumdaļā ar piezemējumu samazināja rezultāta starpību (14:27).

62. minūtē Emīls Balodis veica "Miesnieku" piekto piezemējumu, un Latvijas čempione atkal varēja nedaudz uzelpot (32:16). "Eži"/"EK Sistēmas" nepadevās un atgrieza intrigu galotnē. Elvja Siliņa un jau pieminētā Turkina piezemējumi, kā arī Zicāna realizācijas sitiens, ļāva komandai 77. minūtē nonākt līdz 28:32. Šo handikapu "Miesnieki" gan noturēja un izcīnīja Latvijas kausa trofeju.

Spēlē par "šķīvi" jeb trešo vietu ļoti pārliecinošu uzvaru guva "Garkalne"/"Livonia" - 46:8 pret "Fēnikss" regbistiem.

Mača ievadā "Fēnikss" sniedza labu pretspēli, un "Garkalne"/"Livonia" pirmos punktus guva tikai 20. minūtē, kad piezemējumu veica Roberts Miksons. Realizācijas sitienu pievienoja Valērijs Runco (7:0). Pirmā puslaika atlikušajā daļā vēl pa piezemējumam veica Kaspars Briedis un Mārcis Klapars, Runco precīzi izpildīja vēl vienu realizāciju, un "Livonia" puslaiku noslēdza ar 19:0.

42. minūtē ar soda sitiena palīdzību trīs punktus atguva Dāvis Bajārs (3:19), taču nopietni pietuvoties rezultātā "Fēnikss" nespēja. "Livonia" pārliecinoši aizvadīja atlikušo spēles daļu un noslēgumā uzvarēja ar 46:8, izcīnot Latvijas kausa "šķīvi".

Latvijas kausā piedalījās četras spēcīgākās šīs sezonas Latvijas čempionāta komandas - čempione "Ķekava"/"Miesnieki", "Garkalne"/"Livonia", "Eži"/"EK Sistēmas" un "Fēnikss".

Vienā no pusfināliem par nelielu pārsteigumu parūpējās "Eži"/"EK Sistēmas" komanda, kas papidlaikā ļoti saspringtā un aizraujošā spēlē ar rezultātu 37:35 pieveica "Garkalne"/"Livonia" komandu. Savukārt otrajā pusfinālspēlē "Ķekava"/"Miesnieki" noturēja pirmajā puslaikā iegūto pārsvaru un ar 24:19 pieveica "Fēnikss" regbistus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!