Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Sestdien, 6. augustā, pulksten 15.00 Upesciema stadionā sāksies Latvijas kausa izcīņas finālspēle klasiskajā regbijā starp RFC "Livonia" komandu "Garkalne/Livonia" un Regbija kluba "Miesnieki" vienību "Miesnieki/Ķekava".

Šogad Latvijas kausa izcīņa risināsies jau 25. reizi (skaitot otrās neatkarības gadus). Laika gaitā šai trofejai bijuši vairāki īpašnieki, taču pēdējos gados par to jau biežāk cīnās divas ievadā minētās komandas.

"Livonia" vai "Miesnieki"? "Melnie" vai "Melni sarkanie"? Šis jautājums būs aktuāls līdz pat sestdienas pēcpusdienai, kad abas vienības dosies Upesciema stadiona galvenajā laukumā! Savukārt portāls DELFI piedāvā nelielu ieskatu abu vienību nometnēs, interesējoties gan par sāncenšu problēmām, gan gatavošanos, gan arī lūdza prognozēt iespējamo finālmača iznākumu.

RFC "Livonia" prezidents Vigo Valdavs:

– Ļoti būtiski, lai spēle būtu godīga, un tās liktenis izšķirtos laukumā, nevis ārpus tā. Mūsu sastāvs savainojumu dēļ diemžēl nebūs optimālais, taču pulcēsim savās rindās labākos, kas šobrīd ir mūsu rīcībā. Lai uzvar stiprākais! Ļoti ceru, ka tie būs mūsu regbisti!

"Garkalne/Livonia" galvenais treneris Toms Zibolis:

– Sestdien Latvijas kausa izcīņas finālā spēlēsim ar Latvijas spēcīgāko komandu "Miesnieki/Ķekava". Mēs ļoti cienam šo pretinieku, taču centīsimies arī būt cienīgi sāncenši. Kā zināms, ovālā bumba var atlēkt dažādos virzienos, un nekad nevar zināt, tieši uz kuru pusi. Tāpēc uzvarētāju šobrīd labāk neprognozēšu. Centīsimies iepriecināt savus līdzjutējus, kuri, ceru, kuplā skaitā būs Upesciema stadiona tribīnēs.

"Garkalne/Livonia" komandas kapteinis Ainārs Bērziņš:

– Diemžēl pats laukumā doties nevarēšu, jo pusfinālā pret "Ovāls/Jūrmala" satraumēju ceļgala krusteniskās saites. Žēl, bet Latvijas kausa fināls man jāizlaiž. Pagaidām vēl neesmu domājis, kuru noteikt par komandas kapteini manā vietā, jo Vigo Valdavam junioram arī vēl jādziedē salauztais deguns. Nevarēs spēlēt arī Pavels Tulubjevs. Protams, pārējie puiši nopietni gatavojas, un gatavojas uzvarēt! Ir daudz jauno regbistu, kas grib sevi apliecināt laukumā. Pats noteikti vērošu finālcīņu uz vietas Upesciemā un palīdzēšu komandai kā vien varēšu.

"Miesnieki/Ķekava" galvenais treneris Uldis Bautris:

– Nekādus īpašos pārsteigumus negatavojam. Protams, trenējamies un briestam cīņai, gatavojamies arī taktiskajā ziņā. Diemžēl ir vairāki traumēti spēlētāji. Jurim Iesalniekam ir problēmas ar cirksni. Ja viņš nespēs izārstēties līdz sestdienai, būtu ļoti žēl, jo pēdējās cīņās viņš sevi apliecinājis kā prasmīgs soda un realizācijas sitienu izpildītājs. Savainots ir arī Maksims Batrakovs. Problēmas ar veselību ir otrā plāna spēlētājiem Jurim Juškānam un Dāvim Pērkonam. Viņi spēlē nevarēs palīdzēt. Varbūt palīgā atbrauks Artūrs Kozels, kurš tagad strādā un dzīvo Kārdifā, Velsā. Kādu laiciņu neesmu bijis kopā ar komandu, jo palīdzēju Latvijas sieviešu regbija 7 izlasei Bosnijas un Hercegovinas galvaspilsētā notikušajā Eiropas čempionātā, tāpēc nedaudz esmu ārā no ritma. Mūsu komandas soliņš gan ir pietiekami garš, un nebūs problēmu ar spēlētājiem. Kausa fināla iznākumu vienmēr ir grūti paredzēt. Daudz kas būs atkarīgs no mūsu komandas veterāniem: Jāņa Skujas, Leno Bramaņa, arī citiem. Runājot par ārzemnieku iesaistīšanu, atklāšu, ka mums bija pat iespēja savās rindās iesaistīt regbistu no Ganas, taču to nedarīsim. Lai spēlē mūsu pašu puikas!

"Miesnieki/Ķekava" komandas kapteinis Leno Bramanis:

– Uz tādu spēli kā Latvijas kausa finālmačs gatavojamies ļoti nopietni. Komandas cīņasspar būs augstā līmenī. Mēs esam gatavi aizstāvēt Latvijas kausa ieguvēju titulu. Kausa fināls nav tas pats kā Latvijas Virslīgas regulārā čempionāta spēles un te no svara, lai komanda sevi parāda kā vienots veselums. Var gadīties visādi, taču mums jebkura trofeja ir svarīga, tāpēc cīnīsimies no sirds!

Latvijas kausa ieguvēji
1992. gads "Rīgas Miesnieks",
1993. RAF,
1994. RAF,
1995. RAF,
1996. "Rīgas Miesnieks",
1997. "Ādažu Čipsi",
1998. "Ādažu Čipsi",
1999. "KvadraPak/Miesnieki",
2000. "Ādažu Čipsi",
2001. "Ādažu Čipsi",
2002. "STATS/Miesnieki",
2003. STATS,
2004. "Ādažu Čipsi",
2005. "Ādažu Čipsi",
2006. "STATS/Ķekava",
2007. "STATS/Ķekava",
2008. "STATS/Ķekava",
2009. "STATS/Ķekava",
2010. "Eži/EK sistēmas",
2011. "Miesnieki/Ķekava",
2012. "Eži/EK sistēmas".
2013. "Miesnieki/Ķekava"

2014. "Garkalne/Livonia"

2015. "Miesnieki/Ķekava"

2016. "Garkalne/Livonia" vai "Miesnieki/Ķekava"?

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!