Foto: Publicitātes foto
Pagājušās nedēļas nogalē bez neviena zaudējuma starptautisko turnīru Maljorkā, Spānijā, aizvadījušas Latvijas pludmales regbistes, izcīnot pirmo vietu 21 komandas konkurencē.

Sacensību pirmajā dienā grupu turnīrā Latvija ar 4:1 pieveica "Hers" (Anglija), ar 9:0 "Shamrock" (Spānija), ar 5:4 "Richmond WRFC" (Anglija), ar 4:0 "RUS Reebok" (Nīderlande), ar 6:0 "RVC Legends" (Anglija) un ar 8:0 "Antlers" (Anglija). Otrajā dienā ceturtdaļfinālā Latvijas izlase ar 8:0 uzvarēja "Antlers" (Anglija), pusfinālā ar 4:0 "Hammerzeit" (Velsa) un visbeidzot finālā ar 4:2 pieveica "RUS adidas" (Nīderlande).

Uz Spāniju ir devušās 15 regbistes, kas ir Latvijas izlases spēlētājas, un kuras kopš ziemas trenējās pludmales centrā "Brazīlija", gatavojoties tieši šim un vēl vienam Spānijas turnīram. Jāuzsver, ka tas neietekmē komandas gatavošanos jūlijā Bosnijā un Hercegovinā paredzētajam Eiropas regbija 7 čempionāta "Conference 1" turnīram.

Turnīrā Maljorkā spēlei varēja pieteikt desmit, bet laukumā, atbilstoši starptautiskajiem noteikumiem, varēja atrasties piecas spēlētājas. Mača ilgums bija 2x4 minūtes, bet finālā – 2x6 minūtes. Turnīrs risinājās astoto reizi. Dāmu komandas priekšsacīkstēs bija sadalītas trijās grupās pa septiņām. Labākās astoņas no visām grupām ieguva tiesības sacensties par galveno balvu.

Latvijas izlases delegācijas vadītājs Pēteris Šņitņikovs:
– Tik augsta līmeņa turnīrā mēs spēlējām pirmo reizi. Pretinieču līmenis bija ļoti augsts, taču mūsu regbistes bija fiziski labi sagatavojušās un lieliski nospēlēja īpaši aizsardzībā. Protams, ar startu esmu apmierināts, negaidījām, ka tik lieliski viss ies. Sestdien mūs gaida vēl viens turnīrs Spānijā – Ibicā. Pagaidām neko par tā līmeni nezinām, taču viegli jau nu noteikti nebūs. Dzirdēts ir arī par naudas prēmiju par uzvaru Maljorkā, taču pagaidām gan neko neesam vēl saņēmuši...

Latvijas izlases galvenais treneris Dins Sirsniņš:
– Konkurenti ne tik daudz brīnījās kā mēs esam uzvarējuši, cik par to, kā mēs esam sacensībās vispār tikuši. Tas bija fantastiski – visa komanda cīnījās kā vienots veselums, jo nespēlēja jau viena meitene, tādēļ labākā bija visa komanda, nevis atsevišķi kāda no regbistēm. Man ir ļoti grūti atstāstīt sacensību gaitu – tas vienkārši bija jāredz.

Latvijas komandas sastāvs Spānijā: Zane Sirsniņa, Elīna Pīrāga-Berjoza, Liene Lēvalde, Liene Vāciete, Līga Svetlova, Sindija Širaka, Guna Limmane, Madara Sirsniņa, Madara Miķelsone, Anda Kaģe, Alise Limmane, Inese Nasteviča, Liene Freiberga, Ilze Jegorova, Ieva Gavare.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!