Foto: F64
Latvijas vīriešu regbija-7 izlase 18. un 19. jūnijā Budapeštā piedalīsies Eiropas čempionāta "Trophy" divīzijas otrajā posmā, laukumā tiekoties arī ar spēcīgo Anglijas izlasi, informē Latvijas Regbija federācija (LRF).

Latvijas valstsvienība kopā ar Anglijas, Luksemburgas un Rumānijas izlasēm spēlēs B apakšgrupā.

Salīdzinot ar pagājušajās brīvdienās aizvadītajiem pirmā posma mačiem Zagrebā, Latvijas izlases sastāvā ir izmaiņas. Komandai traumu dēļ palīdzēt nevarēs Vigo Valdavs, Lauris Dūzelis un Reinis Pavinkšnis. Savukārt tai pievienojušies Aigars Šilo un Agris Apkalns.

Dalība otrajā posmā sāksies sestdien, 18. jūnijā ar pulksten 10.44 gaidāmu spēli pret Anglijas regbistiem.

"Šī būs savā veidā vēsturiska spēle, jo iepriekš Latvijas izlase nav spēlējusi ar šo regbija pasaules grandu," gaidāmo spēli komentē izlases treneris Arvis Pilenieks. "Centīsimies spēlēt brīvi, izbaudīt spēli un parādīt labāko sniegumu pret tādiem meistariem."

Pulksten 15.33 izlase spēkosies ar Rumāniju, bet pulksten 19.54 paredzēts mačs pret Luksemburgu. Visas čempionāta spēles būs vērojamas arī interneta tiešraidē "Rugby Europe" vietnē.

Ziņots, ka pirmajā "Trophy" divīzijas posmā Latvijas izlase trijās apakšgrupas spēlēs zaudēja Rumānijai, Īrijai un Dānijai, bet cīņā par priekšpēdējo, 11. vietu pieveica Bulgāriju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!