Foto: Zigismunds Zālmanis
Nedēļas nogalē paredzētajās Latvijas regbija čempionāta izšķirošajās spēlēs solās būt bezkompromisa cīņa un visas komandas nedomā ļaut pretiniekiem "viegli elpot".

Šogad saraustītajā klasiskā regbija sezonā sestdien Ogres stadionā gaidāma kulminācija – cīņa par medaļām. Sākumā pulksten 12 laukumā cīņā par bronzu dosies "LMT/Eži" un "Jūrmala", bet pēc tam pulksten 15 "zelta mačā" tiksies "Garkalne/Livonia" un "STATS/Ķekava".

Abas finālistes pēdējos sešos gados savā starpā sadalījušas zelta medaļas – katrai ir pa trīs čempionu tituliem pēdējos gados.

""Miesniekiem" šogad ir 25 gadu jubileja un darīsim visu, lai uzdāvinātu dāvanu un izcīnītu 12. čempionu titulu vēsturē. Mums nevienam nekas nav jāpierāda, ko parādīja regulārā sezona. Esam labi sagatavojušies finālam, lai gan līdz pēdējam nezinājām savus pretiniekus finālā," saka pašreizējo Latvijas čempionu "STATS/Ķekava" treneris Romāns Višņakovs.

Ja "miesnieki" sev vietu finālā bija garantējuši jau iepriekš, pagājušajā nedēļas nogalē, aizraujošā mačā cīnoties neizšķirti 18:18 ar "Eži/LMT", ceļazīmi uz finālu nodrošināja "Garkalne/Livonia". "Šī brīža "Garalne/Livonia" komanda ir viena no labākajām, kas ir bijusi manā karjerā. Esam labi saliedēta komanda un gaidām sestdienu, kad laukumā varēsim pierādīt, ka esam labākie," norādīja "livoniešu" kapteinis Ainars Bērziņš.

"Cerējām un bijām gatavi finālam pret "miesniekiem", bet netikām finālā. Spēlē par 3. vietu neviens spēlētājs atlaides nedos un bronza būs mūsu," kareivīgs ir "Eži/LMT" menedžeris Kaspars Kagainis.

"Ežiem" ceļu netaisās dot "Jūrmala", kas būs viņu pretinieki "mazajā finālā". "Jā, "Eži" parādīja augstu meistarību spēlē pret "Livonia". Bet, cik zinu, "eži" nav tikai draudzīgākā komanda, bet arī ar raksturu. Ja savācas, viņi var uzvarēt jebkuru komandu. Bet pietiek nedaudz pašķobīt viņu morāli, viss var mainīties. Katrai komandai ir savu plusi un mīnusi, arī mums. Spēle par bronzu būs kā kausa spēle, tāpēc izredzes vērtēju 50% pret 50%," saka Latvijas regbija veterāns un viens no "Jūrmala" vadītājiem Māris Šmits.

Lielākā daļa komandu pārstāvju norādīja, ka regbija intrigu dēļ šī bijusi saraustīta sezona, regulārajā čempionātā aizvadīts viena apļa turnīrs piecu komandu konkurencē, kas nav pietiekoši regbija un šī sporta veida popularizācijai.

Latvijas čempionāta izšķirošās spēles risināsies Ogrē, kur pēdējos gados nekad nav notikušas Latvijas regbija spēles. Latvijas Regbija federācijas (LRF) prezidents Aivars Pilenieks to pamatoja ar faktu, ka Ogres stadions izmaksāšot krietni lētāk, jo šobrīd organizācijai ar naudas lietām nesokoties diezgan spīdoši. Pilenieks arī apgalvoja, ka Latvijas regbijam ierastajā Upesciemā nevarēšot nodrošināt kvalitatīvu laukumu divas spēles pēc kārtas.

Pilenieks medijiem apgalvoja, ka laukuma īre abām spēlēm ir 320-340 eiro. Tomēr publiski pieejamā informācija liecina, ka Ogres stadiona īres maksa vienai stundai ir 136 eiro, bet divu regbija spēļu aizvadīšanai nepieciešams vismaz sešas stundas. Savukārt Upesciemā divus mačus varētu aizvadīt par aptuveni 400-500, turklāt spēles laukuma uzturētāji spētu nodrošināt divu maču aizvadīšanu uz kvalitatīva seguma, pretēji Pilenieka teiktajam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!