Foto: LETA
Latvijas Regbija federācija (LRF) tuvākajā laikā sasauks ārkārtas kongresu, kurā biedriem būs jālemj par uzticības vai neuzticības izteikšanu federācijas vadībai.

Aicinājumu sasaukt ārkārtas kongresu izteica viens no vadošajiem Latvijas regbija klubiem "Livonia". Kluba prezidenta Vigo Valdava un viceprezidenta Arņa Arbeitera vārdos parakstītajā vēstulē uzsvērts, ka "Livonia" vēlas lemt par LRF valdes rīcību 2019. un 2020. gadu laikā. Aicinājumā norādīts uz valsts naudas līdzekļu, iespējams, nepamatotu izlietošanu un LRF prezidenta Aivara Pilenieka vēršanos tiesā pret bijušo organizācijas prezidentu Aleksandru Zumentu.

Kā liecina portāla "Delfi" rīcībā esošā informācija, Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) lūgusi LRF atskaitīties par vairākām pozīcijām, piemēram, par biroja mēbeļu iegādi 220o eiro apmērā, uztura bagātinātāju iegādi 4700 eiro apmērā, par Mārča Krūmiņa juridiskajiem pakalpojumiem 2800 eiro apmērā, par dāvanu kartēma 3850 eiro apmērā, par portatīvā datora 1496,17 eiro vērtībā un lietota transportlīdzekļa 7400 eiro apmērā iegādi.

Kopā ar "Livonia" prasību par ārkārtas kongresa sasaukšanu parakstīja vēl vairāki LRF biedri, tādējādi LRF valde, pamatojoties uz LRF statūtiem un Biedrību un nodibinājuma likumu, lēmusi par ārkārtas biedru sapulces sasaukšanu visīsākajā laikā. Ņemot vērā Covid-19 dēļ ieviestos ierobežojumus, visticamāk, kongress risināsies attālināti, tādējādi pagaidām vēl nav apstiprināts ārkārtas kongresa datums. Tāpat tuvākajā laikā tiks apstiprināta ārkārtas kongresa dienas kārtība.

Latvijas Regbija federāciju veido 28 biedri, liecina LRF mājaslapa. Federāciju kopš 2018. gada 6. jūnija biedru sapulces vada Aivars Pilenieks, kurš amatā aizstāja Aleksandru Zumentu. Tiesa, bijušais biedrības vadītājs amatu atstāja 2018. gada pavasarī, LRF pusotru mēnesi strādājot bez prezidenta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!