Foto: LETA
Latvijas Regbija federācija (LRF) pārcēla trešdien plānoto savu biedru kopsapulci, kurā vajadzēja notikt atkārtotām organizācijas prezidenta vēlēšanām, tomēr neskatoties uz to biedri juridiski neatzītā balsojumā savu uzticību deva vienam no pretendentiem Aivaram Pileniekam.

Iepriekšējais LRF prezidents Aleksandrs Zuments pēc termiņa iztecēšanas nolika savas organizācijas vadītāja pilnvaras. Vēl maija vidū LRF biedru sapulcē notika viņa pčteča vēlēšanas, tomēr amata pretendenti Juris Silovs un Aivars Pilenieks nesaņēma biedru vairākumā atbalstu, tāpēc jauns prezidents netika ievēlēts.

Kā pastāstīja LRF ģenerālsekretārs Oļegs Voroņins, tad 6.jūnijā plānoto biedru kopsapulci iepriekšējās dienas vakarā LRF valde pārcēla uz 27.jūniju. Šāds lēmums tika pieņemts pēc konsultācijām ar Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) juristu, jo LRF prezidenta amata kandidāts Pilenieks ir sācis tiesvedību pret federāciju.

"Mēs saņēmā rekomendāciju, ka šajā gadījumā var rasties interešu konflikts, tāpēc valde nolēma biedru kopsapulci pārcelt līdz sīkāku juridisku nianšu noskaidrošanai," skaidroja Voroņins.

Neskatoties uz to LRF biedri trešdien tikās, savācot arī kvorumu. Kā skaidroja Voroņins, tad viņš informējis sanākušos, ka šai sanāksmei nav juridiska spēka. Tāpat pirms sapulces bijis zināms, ka uz amatu nepretendēs Silovs, savukārt līdz šim opozīcijā bijušais Pilenieks, ar 14 biedru balsīm tika ievēlēts amatā. Šāds lēmums, tāpat kā biedru izteiktā neuzticība pašreizējai LRF valdei, pēc Voroņina teiktā, nav juridiska un nevar stāties spēkā.

"Ņemot vērā, ka biedru kopsapulce pārcelta uz 27.jūniju, tad neredzu iemeslus, lai Pilenieks vēlreiz nesavāktu biedru balsu vairākumu un par LRF prezidentu tiktu ievēlēts juridiski korekti," norādīja Voroņins.

Jāpiebilst, ka sapulcē trešdien piedalījās 15 biedri.

Jau vēstīts, ka LRF iekšienē jau ilgstoši ir konflikts, līdz ar to federācijas darbība šobrīd ir vērtējama kā ļoti haotiska.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!