Latvijas regbija izlase aplaizījusi brūces pēc sāpīgās neveiksmes Budapeštā un gatavojas sestdien Slokas stadionā Jūrmalā gaidāmajai spēlei pret Zviedriju, kurā gaidāmi arī papildinājumi sastāvā, vēsta Latvijas Regbija federācija.

Pirms divām nedēļām notikušajā pirmajā Eiropas čempionāta pirmās konferences Ziemeļu divīzijas cikla spēlē mūsu izlase ar rezultātu 13:38 viesos sāpīgi kapitulēja Ungārijai. Tagad Latvijas regbistiem sestdien gaidāma cīņa mājās pret zviedriem. Pagaidām komandas treniņus vada otrais treneris Kristaps Staņa, bet galvenais treneris Gerijs Vokers pievienosies tikai ceturtdien.

"Ungārija bija nopietni gatavojusies spēlei. Viņu aizsardzība spēles pirmajā daļā mūs nedaudz izsita no līdzsvara, turklāt paši pieļāvām tehnisko brāķi," cikla pirmo spēli atceras Latvijas izlases treneris Kristaps Staņa. "Pirmās 20 minūtes netikām spēlē, pēc tam aptuveni 40 minūtes meklējām savu spēli, bet beigās jau atradām risinājumu. Tā varējām darboties visu spēli, bet nebijām morāli nobrieduši, ka ungāri var izrādīt tik jaudīgu pretestību. Mācība visiem, ka katrai spēlei jāpieiet ar pilnu atbildību."

"Tā kā tika patērēts daudz spēka, pēc šīs spēles puišiem iedevām pietiekami ilgu laiku, lai sadziedētu traumas. Tālāk notika divi treniņi manā vadībā, strādājot pie spēles tempa palielināšanas un rakiem. Tagad pievienosies arī galvenais treneris, kurš rūpīgi izanalizējis Zviedrijas spēles modeli un uzliks akcentus, kāda būs mūsu spēle," saka Staņa. "Ir jāspēj dziļi sevī atrast tādu gatavību, kā pavasarī sākām spēli pret Dāniju. Treneris visu laiku uzsver, ka gribam 80 minūtes aizvadīt tādā intensitātē, kādas bija pirmās desmit pret Dāniju. Pret Norvēģiju to īsti nespējām realizēt, jo pirmais puslaiks bija spēles meklēšana un tikai otrajā daļā nodrošinājām uzvaru, bet pret Ungāriju jau nācās zaudēt. Šāda intensitāte jānodrošina no pirmās līdz astoņdesmitajai minūtei. Paātrināsim izspēļu tempu un arī spēlētāju pārvietošanos laukumā, atsevišķām pozīcijām tiks doti konkrēti uzdevumi."

"Izmaiņas sastāvā vēl precizēsim, ļoti iespējams, dažiem spēlētājiem nāksies pamainīt savas pozīcijas, lai viņi spēlētu sev parocīgāku, brīvāku, atvērtāku spēli. Līdz ar to paralēli pozīcijas mainīsies arī citiem, lai viņi spētu nodrošināt spēles modeli. Vienīgi cīņas pozīcijā sastāvs paliks nemainīgs," pauž treneris, atklājot, ka izlasei pievienosies Roberts Džo Davidsons, kurš pavasarī kļuva par visu laiku rezultatīvāko valstsvienības spēlētāju. Arī viņam varētu tikt pamainīta laukuma pozīcija. Tāpat sestdien iespējama kādreizējā Anglijas jaunatnes izlašu spēlētāja Feivora Madukas debija, jo viņš jau ilgu laiku studē mūsu valstī. "No janvāra mainās starptautiskie noteikumi, ka spēlētājam valstī jābūt nodzīvojušam nevis trīs, bet jau piecus gadus. Ja gribam, lai viņš var pārstāvēt izlasi pavasara ciklā, debitēt nepieciešams tagad. Viņš var nest savu labumu. Feivors ar mums trenējās jau pirms spēles pret Ungāriju, tomēr tad spēlēt neļāva trauma, kā arī mums visas pozīcijas bija nosegtas. Tagad pēc rokādēm viņš varētu debitēt."

Spēle pret Zviedrijas izlasi sestdien Slokas stadionā sāksies plkst. 15:00. Līdz ar to pirms došanās uz stadionu līdzjutējiem būs iespējams redzēt arī Pasaules kausa pusfināla maču starp Angliju un Jaunzēlandi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!