Foto: Ģirts Kehris

"Miesnieki"/"Ķekava" vienība sestdien Latvijas regbija-15 čempionātā vadošo klubu duelī pārliecinoši uzvarēja "Livonia" komandu, tikpat kā nodrošinot Latvijas čempionu titulu, vēsta Latvijas Regbija federācija (LRF).

Upesciema stadionā "Miesnieki"/"Ķekava" viesu lomā ar rezultātu 33:20 (7:20) bija pārāki pār "Livonia" regbistiem.

Jau no spēles pirmajām minūtēm komandas spēlēja ātru regbiju. Spēles devītajā minūtē pēc Livonia noteikumu pārkāpuma soda sitienu precīzi realizēja Juris Iesalnieks, izvirzot vadībā "Miesniekus" ar 3:0, bet vēl pēc sešām minūtēm "Miesnieki" pēc vēl viena soda sitiena dubultoja pārsvaru, šoreiz precīzam esot Jurim Iesalniekam (6:0).

Vēl pēc septiņām nospēlētām minūtēm "Miesnieku" Toms Asejevs veica pirmo piezemējumu šajā spēlē, kam sekoja Iesalnieka precīzs realizācijas sitiens, kas ļāva palielināt pārsvaru līdz 13 punktiem, kas 26.minūtē pieauga līdz 20:0.

29.minūtē par bīstamu spēli "Miesnieki" nopelnīja uzreiz divas dzeltenās kartītes, un uz desmit minūtēm laukumu nācās atstāt Tomam Asejevam un Georgijam Kirilovam. "Livonia", spēlējot vairākumā, līdz pirmā puslaika noslēgumam guva septiņus punktus.

Arī otrā puslaika ievadā "Livonia" spēlēja vairākumā, taču to neizdevās izmantot, un punkti tika gūti vienādos sastāvos (10:20), taču Iesalnieks precīzi izpildīja soda sitienu, atjaunojot 13 punktu pārsvaru "Miesniekiem".

Tuvojoties spēles izskaņai "Miesnieki" spēja panākt 33:10, taču otrā puslaika izskaņā "Livonia" regbistiem izdevās veikt divus piezemējumus, kas ļāva samazināt nepatīkamo deficītu līdz desmit punktiem.

Jūlija sākumā komandu duelī arī pārāka bija "Miesnieki"/"Ķekava", sīvā cīņā gūstot panākumu ar rezultātu 26:23.

Šosezon Latvijas regbija-15 čempionātā startē piecas komandas.

Iepriekšējā sezonā "Garkalne"/"Livonia" finālā ar 51:37 pieveica "Ķekava"/"Miesnieki", pēdējo deviņu gadu laikā trofeju izcīnot piekto reizi. Kopš 1997.gada "Ķekava"/"Miesnieki" par valsts čempioniem kronēti 13 reizes, bet "Livonia" tikusi pie piecām trofejām.

Portāls "Delfi" sadarbībā ar Latvijas Regbija federāciju (LRF) piedāvāja skatīties spēles video tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!