Foto: Publicitātes foto
Divas Latvijas regbija 7 komandas RFC "Livonia" un "Transact Pro" pagājušās nedēļas nogalē piedalījās prestižajā Nīderlandes galvaspilsētas Amsterdamas turnīrā, kurā kopumā startēja 48 komandas.

Sestdien "Transact Pro" priekšsacīkstēs spēlēja 11. grupā, kurā ar 7:14 zaudēja Basku zemes izlasei, ar 22:19 uzvarēja Krasnodaras novada komandu un ar 12:19 zaudēja Lotringas izlasei. Savukārt RFC "Livonia" spēlēja 12. grupā, kurā vispirms zaudēja "Wyvern Harlequins" no Anglijas ar 12:24 un Polijas izlasei ar 5:31, bet dienu noslēdza ar uzvaru 21:7 pār "Amstelveen RC" no Nīderlandes.

Turpinājumā Amsterdamas turnīrā grupu uzvarētājas svētdien cīnījās par galveno balvu, otro vietu ieguvējas – par 13. vietu, trešo vietu ieguvējas – par 25. vietu (arī abas Latvijas vienības), ceturto – par 37. vietu. Daudz netrūka, ka spēlē par 25. vietu sacenstos abas Latvijas pārstāves turnīrā – debitante RFC "Livonia" un ceturto reizi spēlējošā RK "Miesnieki" komanda "Transact Pro", kuras svētdienu sāka ar divām uzvarām.

"Transact Pro" ar 36:0 uzvarēja "Bazen van Defensie" un ar 22:12 – "RC 't Gooi", abas no Nīderlandes, savukārt RFC "Livonia" ar 21:5 pieveica "Western Quokkas" no Austrālijas un ar 26:22 – Hāgas kluba septiņnieka komandu "Haagsche Rugby Club". Šie panākumi abām spēcīgākajām regbija 7 komandām Latvijā ļāva sacensties katrai savā pusfinālā par trešo no četrām turnīra trofejām jeb 25. vietu.

Tikai pusfinālos par 25. vietu iznākumi bija atšķirīgi. RFC "Livonia" izcīnīja uzvaru pār "Danish Vikings" ar 19:7, bet "Transact Pro" piekāpās "CSR-Nanok" ar 10:21. Finālā par 25. vietu pret "CSR-Nanok" vēl īsi pirms spēles beigām vadībā bija RFC "Livonia", taču pēdējās sekundēs izlaida piezemējumu pa centru, kas pretiniekiem deva neizšķirtu, bet realizācijas sitiens nesagādāja problēmas, lai 25. vietu un balvu – "Heineken" buci – iegūtu "CSR-Nanok".

Turnīra noslēgumā RFC "Livonia" ierindojās 26. vietā, bet "Transact Pro" dalīja 27. līdz 28. vietu ar "Danish Vikings".

RFC "Livonia" delegācijas vadītājs Jānis Zuments:
– Amsterdamas regbija septiņi turnīrs parādīja mūsu īsto vietu šajā sporta veidā. Grupu turnīrā mums bija grūti "aizķerties" augstāk par trešo vietu. Lai arī iespējas to izdarīt bija gan mums, gan "Miesniekiem". Rezultātā sanāca spēlēt par 25. līdz 36. vietu. Tomēr par šādu iznākumu neskumstam, jo kā uz delnas bija redzami tie mīnusi, kuri mums jāpārvar. Turnīrs bija grandiozs pasākums pieredzes ziņā, jo puišiem iznāca paspēlēt un pavērot no malas īstus profesionāļus. Arī citu valstu izlases, piemēram, Poliju un Gruziju, kas izskatījās galvas tiesu pārākas. Tas bija jauns pārbaudījums mūsu puišiem, kuri guva svaigus iespaidus. Te jauni pretinieki bija katra komanda. Savukārt finālā mums nedaudz pietrūka fiziskā svaiguma. Tāpēc arī nespējām vinnēt dāņu vienību.

"Transact Pro" galvenais treneris Uldis Bautris:
– Vairāk vai mazāk ar regbistu parādīto spēles līmeni esmu apmierināts, bet ar maču iznākumiem – nē. Apakšgrupā zaudējām ar mazām starpībām rezultātā, un mums bija iespēja pacīnīties par otro vietu. Slikti ir arī tas, ka guvām daudz traumu un sasitumu. Savainojās Andrejs Aleksandrovs, Matīss Batarāgs, bet Elmārs Šefanovskis salauza degunu. Komanda pietiekami agresīvi nospēlēja aizsardzībā. Varbūt nedaudz pietrūka pieredzes. Pietrūka Jānis Priede, kurš uz Amsterdamu nevarēja doties. Labāk varējām cīnīties par bumbām gaisā. Tagad priekšā jauns pārbaudījums, jo šīs nedēļas beigās ar lielo komandu startēsim Lietuvas čempionātā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!