Foto: Zigismunds Zālmanis
Latvijas regbija izlase sestdien Rīgā ar drošu uzvaru sāka Eiropas čempionāta Ziemeļu zonas otrās konferences turnīru, ar 24:7 (5:0) pieveicot Somijas valstsvienību.

Pēc nedēļas Latvijas regbisti Vīnē tiksies ar Austriju, bet vēl šajā grupā ir Dānija un Norvēģija.

Spēles pirmajā puslaikā Latvijas regbistiem nācās pielikt lielas pūles, lai atvairītu somu uzbrukumus. Pretinieku uzbrukumus izdevās atvairīt, bet praktiski vienīgajā Latvijas uzbrukumā izveicīgāks bija Vigo Valdavs, piezemējot bumbu.

Otrā puslaika pirmajā daļā Latvijas regbisti veica izšķirošo izrāvienu, labi izmantojot pretinieku kļūmes. Vienā no epizodēm Elmārs Šefanovskis pārtvēra bumbu un vienatnē aizskrēja, veicot piezemējumu, bet Roberts Džo Deividsons bija precīzs realizācijas sitienā (12:0). Pēc tam Šefanovskis taktiski izmantoja pretinieku neorganizētību aizsardzībā un izdarīja vēl vienu piezemējum, bet realizācijā precīzs atkal bija Deividsons (19:0). Vēl pēc dažām minūtēm Deividsons jau pats piezemēja bumbu, panākot 24:0. Šis piezemējums deva Latvijai arī bonus punktu kopvērtējumā.

Latvijai bija iespējas palielināt pārsvaru, bet tās netika izmantotas. Otrā puslaika otrajā daļā atkal iniciatīvu paŗņēma somi, vienā no uzbrukumiem piezemējot bumbu un pēc tam iesitot realizāciju. Pēdējās minūtēs Latvija taktiski apturēja pretinieku uzbrukumus, svinot drošu uzvaru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!