Latvijas regbija vicečempionu "Garkalne/Livonia" galvenā trenera amatā atgriezies Toms Zibolis, ar kuru panākta vienošanās uz diviem gadiem, bet sadarbība varētu būt vēl ilgstošāka.

Zibolis ir labi zināms Latvijas regbija un "Livonia" saimei. Lietuvietis vairākus gadus vadīja "Livonia" galveno komandu, palīdzot klubam tikt pie Latvijas čempionu titula, bet viņa palīgs bija Edmunds Ščavinsks. Pēc 2016. gada sezonas Zibolis devās uz Nīderlandi, bet "Livonia" galvenā trenera amatā viņu nomainīja Edmunds Ščavinsks.

2019. gada nogalē "Livonia" piedzīvoja pamatīgas pārmaiņas, komandu atstāja arī Ščavinsks, kurš deva lielu ieguldījumu kluba treniņu darbā daudzu gadu garumā. Covid-19 dēļ saraustīto 2020. gada sezonu "Livonia" aizvadīja saviem spēkiem, iztiekot ar iekšējiem resursiem. Neskaidrās situācijas dēļ klubs nepiesaistīja galveno treneri, pienākumus uzņemoties "Livonia" treneriem, bet spēlēs pārsvarā komandu vadīja Mārcis Rullis.

Tagad "Livonia" vīru komandu vadība regbijā XV un regbijā-7 uzticēta Zibolim, bet Mārcis Rullis būs asistents. Meiteņu komandas vadībā būs šī dueļa "rokāde" – galvenais treneris būs Mārcis Rullis, bet Toms Zibolis viņam palīdzēs.

Zibolim ne tikai "Livonia" nav sveša, bet viņš ir labi zināms Latvijas regbijā. 2019. gadā viņš palīdzēja "Miesniekiem" regbija cīņās, bet, būdams Lietuvas U-18 regbija izlases treneris, lietuvietis klātienē redzējis daudzu jaunos Latvijas regbistus, no kuriem vairāki ir livonieši.

"Prieks atgriezties komandā, kurā četrus gadus nostrādāju kopā ar Edmundu. Neslēpšu, ka patīkami izbrīnījos, kad kluba vadība izteica piedāvājumu. vasarā runājām ideju līmenī, bet tad lēnām, lēnām un esam nonākuši šeit – atgriežos "Livonia"! Edmunds labi pastrādājis un komanda ir ļoti izaugusi šo gadu laikā. Pagājušajā sezonā bez trenera, iespējams, neizdevās sasniegt, ko klubs vēlējās, bet es redzēju komandu Baltijas TOP līgā un vairākos mačos ar vadošajām komandām bija labi momenti. Varēja redzēt, ka ir labs sastāvs, tehniskais līmenis krietni audzis pēdējos gados. Tāpēc šis piedāvājums ir liels izaicinājums man, jo komanda ir ļoti spēcīga un zina, ko vēlas sasniegt. "Livonia" ir šajos gados izveidojies savs spēles stils, savas tradīcijas. Tāpēc vēlreiz uzsvēršu – uzņemties vadīt komandu, kurai ir augsti mērķi, man ir liels izaicinājums.
Komandā pazīstu vairākus spēlētājus, bet daudzi no iepriekšējiem līderiem vairs nav komandā. Man patīk, ka komandā ir gados jauni, izsalkuši, agresīvi regbisti, kuri grib sevi apliecināt," norāda jaunais galvenais treneris. "Šobrīd izstrādāju "Livonia" treniņu grafiku un sezonas plānus, bet šī brīža situācijā to ir vēl grūtāk izdarīt, jo Covid-19 dēļ mēs nezinām, kas būs rīt. Labā ziņa ir tā, ka labi pazīstu komandu un nebūs grūti "ielēkt šajā vilcienā". Ar kluba vadību video konferencē on-line vienosimies par visu svarīgāko darbā, bet tad jau ceru arī klātienē tikties ar livoniešiem un tuvāk iepazīties ar katru spēlētāju."

"Visai "Livonia" saimei šis ir labākais risinājums dotajā brīdī, kad sezonu esam aizvadījuši bez izteikta galvenā trenera. Zibolis kā treneris ir zinošs un saprotošs gan klasiskajā regbijā, gan septītniekā. Viņš ir stingrs un motivējošs treneris, kurš pēc nepatīkamiem zaudējumiem pamatoti var pateikt arī kādu skarbāku vārdu. Treneris, kurš mums šobrīd ir vajadzīgs, lai varam spert soli uz priekšu un pāriet attīstībā jau nākamajā līmenī. Ticu, ka viņš spēs motivēt jauno paaudzi, lai viņi noticētu sev un savām spējām, bet "vecos" viņš spēs sapurināt," saka "Livonia" prezidents Vigo Valdavs seniors. "Lai gan runas bija ilgāku laiku, tas ir abpusēji izsvērts lēmums. Skaidrs, ka šobrīd vēl nevaram konkrēti veidot treniņu grafiku un kādus plānus, jo Covid-19 dēļ situācija ir ļoti neskaidra. Skaidri zināms, ka, tiklīdz epidemioloģiskā situācija Latvijā un Lietuvā pieļaus, Zibolis ieradīsies Latvijā un pilnvērtīgi sāks treniņus šeit uz vietas."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!