Foto: Ģirts Kehris
"Livonia" regbija-15 komanda sestdien izšķirošajā mačā par vietu "Top" līgas pusfinālā uzvarēja savu principiālo pretinieci "Miesniekus".

Mačs Baldonē noslēdzās ar rezultātu 27:10 (12:3) "Livonia" regbistu labā.

Pirms šī mača pēc sešām kārtām "Livonia" ar 13 punktiem bija ceturtajā pozīcijā, bet "Miesnieki" ar astoņiem punktiem - sestajā vietā. Uzvarot sestdienas mačā un nopelnot bonusa punktu, ceļazīmi uz pusfinālu izcīnītu "Miesnieku" regbisti.

Tieši "Miesnieki" spēles piektajā minūtē pēc Jura Iesalnieka soda sitiena izvirzījās vadībā ar 3:0. Līdz puslaika beigām divreiz bumbu aiz galalīnijas nogādāja Donovans Du Randts un vienā realizācijā precīzs bija Valērijs Runco, "livoniešiem" pārtraukumā dodoties ar deviņu punktu pārsvaru - 12:3.

Otrajā puslaikā Runco realizēja soda sitienu un Pedro Kaseress Garsons – piezemējumu, "Livonia" komandai panākot jau 20:3. Četras minūtes pirms spēles beigām Emīls Balodis veica piezemējumu un Iesalnieks bija nekļūdīgs realizācijā, samazinot pretinieku pārsvaru, bet cīņas noslēgumā ar to pašu atbildēja Kaspars Briedis un Runco.

Pēc viena apļa pamatturnīra, kurā sacenšas divas Latvijas un sešas Lietuvas vienības ("Vairas-Kalvis-Jupoja", "Ažuolas", "VRA-Tomosta", "Šiauliai", "Baltrex-Šiauliai", "Geležinis Vilkas"), tiks aizvadīti pusfināli, kuros labākās četras komandas turpinās cīņas par medaļām, bet pārējās četras vienības spēkosies par piekto vietu.

Pamatturnīrs tiks noslēgts 25. septembrī, no 1. līdz 8. oktobrim tiks aizvadītas pusfināla cīņas, bet 22. oktobrī tiks noskaidrota čempionvienība.

Iepriekšējā sezonā "Garkalne"/"Livonia" nodrošināja cīņas par bronzu, taču traumu dēļ neaizvadīja mačus.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles video tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!