Foto: Publicitātes foto
No diviem regbija 7 turnīriem Skotijā "Scottish Borders" un "Peebles 7s" atgriezusies "Livonia" septiņnieka vienība, kas trijās spēlēs izcīnīja vienu uzvaru un piedzīvoja divus zaudējumus.

"Livonia" regbija 7 komanda sestdien pirmo reizi samēroja spēkus "Scottish Borders" čempionātā Langholmā, kuram dots nosaukums "Kings of the Sevens". Astotdaļfinālā mūsu klubs tikai ar 12:22 (5:12) piekāpās "Kings of the Sevens" kopvērtējuma otrajai komandai un šo sacensību uzvarētājai "Watsonians" no Edinburgas. Piezemējumus izdarīja Pavels Tulubjevs un Roberts Miksons, bet Vigo Valdavs juniors iesita realizāciju.

Savukārt svētdien vēl vienā šā paša seriāla turnīrā "Peebles 7s" "Livonia" pretinieki astotdaļfinālā bija "Earlston", kurus mūsu regbisti uzvarēja ar 26:17, bet ceturtdaļfinālā ar 0:26 piekāpās "Edinburgh Accies", kas ir trešajā vietā sacensību kopvērtējumā. Astotdaļfinālā pa diviem piezemējumiem izdarīja Kristaps Bērziņš un Pavels Tulubjevs, un trīs realizācijas iesita Vigo Valdavs juniors. Nelielu savainojumu svētdien guva Ainārs Bērziņš, kuram šajā dienā apritēja 32 gadi un Kristaps Bērziņš, kurus nolēma ceturtdaļfinālā pasaudzēt.

"Livonia" delegācijas vadītājs Jānis Zuments:

– Aizvadījām trīs spēles pārsteidzoši augstā kvalitātē. Pirmajā dienā izloze mūs saveda kopā ar ļoti spēcīgiem pretiniekiem, tomēr spējām viņiem izrādīt pietiekamu pretestību, lai turnīra rīkotāji mūs paslavētu. Savukārt otrajā dienā jau citā pilsētiņā un citā turnīrā guvām vienu uzvaru un piedzīvojām vienu zaudējumu. Konkurence šajās sacensībās bija ļoti asa un demonstrētais regbijs ļoti kvalitatīvs. Vislabāk no visiem komandas dalībniekiem, manuprāt, nospēlēja Ainārs Bērziņš un Pavels Tulubjevs. Mūsu galvenais uzdevums bija saspēlēties un saliedēt sastāvu, kas arī izdevās.

Sezonas turpinājumā "Livonia" 30. aprīlī piedalīsies Arnolda Spādes kausa izcīņā, savukārt 4. maijā notiks Latvijas kausa izcīņa regbijā 7, bet 7. maijā Latvijas čempionāta pirmais posms.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!