Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Sestdien, 4. jūnijā, Juglas stadionā notika viena spēle Latvijas virslīgā regbijā, kurā spēkiem mērojās "LMT/Eži" un "Fēnikss" regbisti, pārliecinošu uzvaru ar 52:3 (31:3) izcīnot "Ežiem".

Līdz 20. minūtei laukumā risinājās līdzīga cīņa. Ap pirmā puslaika vidu rezultātu atklāja Mareks Dravnieks, panākot 5:0. Turpinājumā piezemējumus pirmajā mača daļā izdarīja Oskars Daugavvanags-Vanags, Ingus Aivars (divus), Edgars Alainis, bet Mārtiņš Bokišs precīzi izpildīja trīs realizācijas sitienus. Vidzemnieki atbildēja ar precīzu soda sitienu Riharda Zaltes izpildījumā. Pirmais puslaiks noslēdzās ar rezultātu 31:3 "Ežu" labā.

Arī mača otrajā daļā aina laukumā nemainījās. Piezemējumus "Adataiņiem" guva Raimonds Krūmiņš, Māris Streikišs un Elvis Siliņš, bet Bokišs precīzi sita visus trīs realizācijas sitienus. Rezultātā pārliecinoša "LMT/Eži" uzvara ar 52:3. "Adataiņi" nopelnīja četrus punktus un vienu bonusa punktu par četriem piezemējumiem.

"LMT/Eži" treneris Juris Straume:
– "Fēnikss" nav komanda, kuru varētu uzvarēt pienācīgi nenovērtējot. Līdz 20. minūtei laukumā valdīja līdzīga cīņa, taču tad pretinieki salūza. Savukārt mums viss izdevās. Visi spēlētāji laukumā darbojās ar entuziasmu. Spēle gāja no rokas. Padevās gan kombinācijas, gan individuālā spēle.

RK "Fēnikss" galvenais treneris Kristaps Staņa:
– Spēles sākumā nācās veikt kompromisus sastāva ziņā. Kamēr sakārtojām spēli, "Eži" jau bija pārliecinošā vadībā. Mums šajā spēlē nācās pārdzīvot vēl vienu smagu triecienu. Ceļgala krusteniskās saites sarāva viens no mūsu līderiem Mārtiņš Bērziņš. Viņam šī sezona ir jau beigusies, un tagad jādomā kā tikt uz kājām nākamajā, arī Latvijas izlases rindās. Šīs spēles vērtīgākais spēlētājs bija Adrians Lovkins. Savukārt nākamais mačs mums ir pret līderiem "Miesnieki/Ķekava" 18. jūnijā. Esam jau noilgojušies pēc sava Rūjienas laukuma. Bet mērķis šajā sezonā joprojām nemainīgs – cīņa par jebkura kaluma medaļām.

Tagad turnīra tabulā "Miesnieki/Ķekava" ir 11 punkti (četrās spēlēs), "Garkalne/Livonia" – 10 (trijās), "Ovāls/Jūrmala" – septiņi (trijās), "LMT/Eži" seši (divās) un "Fēnikss" seši (četrās). Nākamā spēle Virslīgā paredzēta 9. jūnijā, kad pulksten 19.30 Juglā "Ovāls/Jūrmala" uzņems "LMT/Eži" vienību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!